Kontakt os

Hvad er CMS?

CMS er en forkortelse af Content Management System, som omfatter styring og vedligeholdelse af indhold til din hjemmeside.

Content Management System (CMS)

Et Content Management System er et såkaldt stykke software, der bruges til at organisere og vedligeholde indhold på et website. Et CMS system gør det muligt for personer, der ikke kender til kodning, at rette i HTML-kildekoden til deres hjemmeside. Det vil sige, at du har mulighed for at ændre og tilføje nyt indhold, tekster, billeder, videoer osv. til din side, blot fra dit bagpanel.

Hvilke CMS systemer findes der?

Der findes rigtig mange forskellige CMS systemer i dag, nogle der er mere populære end andre, eksempelvis CMS WordPress og Shopify. Hvorimod andre systemer kun benyttes af få eller en enkelt person.

Et CMS system vil nemlig ved større projekter, såsom online platforme blive lavet helt fra bunden af, hvorimod hvis du ønsker en hjemmeside eller webshop, vil vi hos Bo-we helt klart anbefale, at du tager et kig på enten WordPress eller Shopify, som CMS system.

Hvorfor vælge CMS WordPress?

WordPress er et helt igennem genialt CMS system, som benyttes af mere end 29% af alle hjemmesider og webshops, der eksisterer på internettet. Det vil sige, at over hver 5. webshop, du besøger, er lavet i WordPress. Dette er der nemlig en masse gode grunde til, hvorfor du også bør vælge WordPress CMS.

Fordele ved WordPress CMS:

 • Begrænsninger
  WordPress er udviklet til at programmører kan udvikle og skræddersy lige præcis det, de ønsker at udvikle i netop WordPress. Det vil sige, at hvis du vælger WordPress CMS som dit hjemmeside eller webshop system, vil du aldrig høre en udvikler sige: “Det kan desværre ikke lade sig gøre”. Dermed er der ikke forbundet nogle begrænsninger til WordPress som CMS.
 • Plugins
  På baggrund af, at WordPress er et meget populært CMS system, findes der også utrolig mange plugins; moduler, som nemt kan installeres og aktiveres.Eksempelvis, hvis du mangler en kontaktformular på din hjemmeside, kan du blot foretage en søgning, hvor du efterfølgende kan installere og aktivere en af de mange kontaktformularer, der passer til dit behov.Hertil har vi faktisk lavet en guide, der omfatter kontaktformular i WordPress. Hvor du blot kan følge videovejledningen til, hvordan du nemt implementerer pluginet Contact Form 7. Du finder den her.
 • Temaer
  WordPress kommer ikke kun blot med moduler, men også temaer, der er lavet i forvejen. Disse kan du installere og kort tid efter have en hjemmeside, der kører.

Hvilke dårlige sider er der ved at vælge WordPress CMS?
Vi kommer med et par klassiske eksempler, som vi desværre ofte ser folk gøre.

 • Hopper ud i det med lukkede øjne
  Der er rigtig mange, der vælger at give det et forsøg at lave sin egen hjemmeside i WordPress – ved blot at købe et tema og bruge en masse plugins, så de kommer frem til et nogenlunde resultat.Desværre kan vi konkludere ved de kunder, der er kommet til os, som selv har prøvet at lave en hjemmeside, at de formår at bruge utrolig lang tid på den. Faktisk flere ugers arbejde på at kæmpe med siden, blandt andet diverse problematikker, og når de endelig kommer i mål, er de trætte og irriteret af den.En af årsagerne til, at mange ofte er trætte af deres hjemmeside bagefter, er hvis du blot downloader et gratis tema eller køber et samt installerer en masse moduler, så vil din hjemmeside som regel være utrolig langsom efterfølgende. Hvilket er noget de færreste ønsker, at deres side er – og især hvis den er et rigtig vigtig element i din forretning. Hertil anbefaler vi altid hos Bo-we, at du tager dit website seriøst og sørger for, at den sidder i skabet og er top tunet. Så den er klar til at tage imod kunder døgnet rundt, både fra computer og mobiler.Er du hoppet i den klassiske fælde og har brug for hjælp, så tøv endelig ikke med at ringe på +(45) 42 36 03 55 eller sende en mail til ap@bo-we.dk. Du kan trøste dig selv med, at du absolut ikke er den eneste, der har begået denne fejltagelse.
 • +5.000 ordrer om måneden?
  Har du over flere hundrede ordrer om dagen, så vil vi anbefale dig, at du måske ser på et andet system, der måske kan hjælpe dig. WordPress er lavet til mindre og mellemstore virksomheder.Er du en virksomhed med fuld fart på, der leder efter næste step? Så er du velkommen til at kontakte os, så hjælper vi gerne med at afstemme jeres forventninger og ambitioner om at finde det rette CMS system til jeres forretning.

FAQ – Ofte Stillede Spørgsmål

Få svar på dine spørgsmål om CMS system. Vi samler løbende spørgsmål, som vores kunder stiller os i forbindelse med CMS.

CMS hjemmeside – bruges det også til webshops?

Et CMS system bruges både til hjemmesider og webshops. Det er blot bagpanelet, som du logger ind på, hvorfra du blandt andet kan oprette nye indlæg, sider og produkter, tilføje nyt indhold af tekst, billeder og videoer samt ændre åbningstider osv.

Har du en webshop, er det også fra dit CMS system, du administrerer dine ordrer, trækker penge, klikker af at ordren er afsendt, så kunden får en mail med, at deres ordre er på vej samt en ordrebekræftelse.

Er alle open source CMS systemer?

Nej, der findes også closed source CMS systemer, som for eksempel Shopify. Et closed source CMS betyder, at du ikke har adgang til kildekoden. Du kan læse mere om open source og closed source lige her.

Findes der gratis CMS systemer?

Desværre ikke. Men du kan også finde betalte CMS systemer, hvor du desuden også skal betale for at have licens til dem.

Brug for hjælp?

Har du behov for hjælp til at vælge dit næste CMS system, eller vil du bare igang med en hjemmeside, så er du velkommen til at ringe til os på 42 36 03 55, eller sende en mail på ap@bo-we.dk

Indholdsfortegnelse
Brug for hjælp?
Send en mail til bo-we webbureauap@bo-we.dk Ring til Bo-we webbureau+(45) 42 36 03 55

Andreas Pedersen

Direktør / udvikler

Andreas Pedersen - Direktør for Bo-we webbureau