Kontakt os

Blog WordPress

Overvejer du at få lavet en blog til din WordPress side, men er ikke selv klar over, om det giver mening? I denne guide kan du læse mere om, hvorfor du bør have en blog.

Opret en blog WordPress

Det at oprette en blog i WordPress er en utrolig simpel ting, og i de fleste tilfælde noget, der kun tager et par minutter selv at gøre. Derfor har vi lavet en guide til dig, der gerne vil i gang med en blog i WordPress. Guiden nedenfor viser, hvordan du nemt og hurtigt kan oprette en blog.

Er du interesseret i mere baggrundsviden omkring hvad er WordPress, så klik på linket og bliv klogere.

Guide til opret WordPress blog

For at du kan oprette en WordPress blog, så skal du gøre to ting for, at det kan lade sig gøre.

1# Tilføj ny side – Blog

Først og fremmest skal du logge ind på din side i WordPress, herfra skal du gå til “Sider”, som du finder i menuen til venstre. Her skal du tilføje en ny side, som du kalder for “Blog”. Trinnet vises også nedenfor.

opret-blog-wordpress-side

2# Synliggør din blog

Efterfølgende, skal du holde musen over “Indstillinger”og trykke på “Læsning”, som også findes i menuen. På denne side, skal du vælge hvilken side, du ønsker din blog skal vises på. Når du har valgt “Blog” og efterfølgende trykket på “Gem ændringer”, så er din blog WordPress nu synlig på blogsiden.

illustration-hvordan-du-synliggoer-din-blog

3# Færdig og klar til at gå i gang!

Du er nu klar til at skrive blogindlæg til din blog. Hvis du er i tvivl om, hvor du skal skrive dine blogindlæg henne eller finde dem, så skal du trykke på “Indlæg” og efterfølgende på “Opret nyt” indlæg. God skrivelyst!

illustration-tilfoej-nyt-indlaeg

Siden du kommer til, efter at du har trykket opret et nyt indlæg, hvor du kan skrive, gemme og udgive dit kommende blogindlæg, har vi vist nedenfor med et skærmbillede. Her har vi markeret med rødt og beskrevet kort, hvad du skal skrive og indsætte af indhold, – for at gøre det nemmere, at komme i gang med din blog WordPress.

skabelon-opret-nyt-blogindlaeg

Hvorfor bør man have en blog til hjemmeside?

Der er flere (gode) grunde til, hvorfor du bør have en blog på din hjemmeside. Nogle af de bedste grunde er blandt andet, at du kan skrive nogle gode indlæg til dine besøgende om din virksomhed eller dine produkter. Så dem, der er interesseret i at høre mere om dine produkter eller dig, kan finde relevante indlæg på din blog til hjemmesiden, om netop dette.

Slår Google ned på, at jeg har en blog?

Tværtimod. Det, at du har en blog til din hjemmeside kan du som tidligere nævnt give dine brugere og kunder endnu mere indhold. Dette er noget, som Google er særlig glad for – både trafik, men også godt indhold. Derfor vil en blog faktisk også kunne bidrage til at din hjemmeside rangere bedre på Google.

En anden utrolig god ting, der kan hjælpe dig godt på vej mod godt indhold og bedre resultater er online værktøjer. For eksempel Wordtracker, som du kan bruge til at finde ud af, hvad dine kunder søger efter på Google, – og dermed kunne lave indhold, der er tilpasset det.

Eksempel: Lad os sige, at du har rigtig mange kunder, der søger på Google efter “gule sokker med striber”. Så kunne du for eksempelvis lave et blogindlæg om dette, og dertil hørende et link til netop det produkt eller de produkter, du sælger, som passer til beskrivelsen. Google vil elske det, da du gør det nemmere for kunden at finde præcis det, den enkelte leder efter.

I forhold til Wordtracker, når du er kommet ind på side, så skal du blot indsætte eller skrive dit søgeord, og efterfølgende giver den dig en analyse af, hvor mange, der netop søger på dit søgeord. For eksempel søgeordet “webbureau”, der er relevant for vores branche. Den giver os antallet af, hvor mange der søger på ordet “webbureau”, nemlig 377 personer. Deraf vil det give god mening for os, Bo-we at lave en side, der har fokus på søgeordet webbureau, og dermed rangere på det.

wordtracker-webbureau

Derfor kan en blog være en rigtig positiv ting at have for dig, og endda hjælpe din virksomhed på mange parameter. Men inden du går i gang med din blog, skal du vide, at det er en tidskrævende ting. Dine kunder kommer ikke strømmende ind på dine indlæg fra første dag af, det tager altså tid. Til tider tager det helt op til et halvt år, før al den energi, som du bruger, begynder at blive gengældt.

WooCommerce blog

Har du nogensinde hørt om en Woocommerce blog? Hvis ja og nej, så er det blot en blog, der er lavet i WordPress, som folk hentyder til. WooCommerce er et shopmodul, du installerer på din WordPress hjemmeside, og derfor er det ikke et modul, der har et indbygget blog system.

Brug for hjælp?

Hos Bo-we er vi altid klar til at hjælpe til dig. Eksempelvis, hvis du har brug for hjælp til, hvordan du kommer i gang med din blog, så giver vi gerne en gennemgang af det. Eller måske har du brug for, at vi hjælper dig med opsætning af din blog, så er du altid velkommen til at tage fat på os.

Desuden finder du også en guide til blogindlæg layout, som vi har udarbejdet. Her kommer vi med eksempler til forskellige blogindlæg samt en skabelon m.m.

Indholdsfortegnelse
Brug for hjælp?
Send en mail til bo-we webbureauap@bo-we.dk Ring til Bo-we webbureau+(45) 42 36 03 55

Andreas Pedersen

Direktør / udvikler

Andreas Pedersen - Direktør for Bo-we webbureau