Kontakt os

Opsætning af Google Analytics

Med Analytics kan du følge dine besøgende, og se hvilke sider, de besøger og synes bedst om. Du finder en vejledning om Google Analytics opsætning, og hvordan den tilknyttes din WordPress side nedenunder.

Hvad er Google Analytics?

Google Analytics er et gratis uundværligt webanalyseværktøj, som du kan tilknytte din hjemmeside eller webshop. Dette værktøj hjælper dig med at optimere dit website, da den genererer specificeret statistik, så du har mulighed for at få indsigt i brugeradfærden på dine sider og/eller apps. Det indsamler data fra din hjemmeside, så du kan se, hvem der besøger den, hvilke sider de ser, hvordan din hjemmeside konverterer, samt hvordan dine besøgende tilgår din side. Dermed bliver det lettere for jer at tjekke effektiviteten af jeres virksomhed, i forhold til indhold, produkter, jeres marketingsindsats m.fl.

Er du interesseret i, hvordan du kan øge sandsynligheden for, at din virksomhed bliver fundet i Googles søgemaskine? Kan du trykke ind på linket og læse mere omkring det.

Step-by-step guide om opsætning af Google Analytics

 1. Gmail konto
  For at kunne benytte sig af Analytics, så skal man først have en Gmail konto. Hvis du allerede ikke har en, så kan du oprette en gratis konto her.
 2. Opret Google Analytics konto
  Efterfølgende skal du gå til denne side og tryk på knappen “Begynd at foretage måling” eller “Opret gratis en konto”, hvor du viderestilles til siden “Opret konto”. Kontooprettelse Her skal du udfylde feltet “Kontonavn”, hvor du skriver dit navn på din konto, og bagefter trykker “Næste”.
 3. Hvad vil du måle?
  Vælg, om du vil måle dit website, din IOS- eller android apps eller måske måle brugerne på tværs af website og web.
 4. Ejendomsoprettelse
  Først bedes du skrive navnet på dit website, samt websites webadresse. Herefter vælge en branchekategori, som passer bedst til din virksomhed, og i forhold til tidszone til rapportering, så skal du vælge dit land. Til sidst trykker du på “Opret”, og der åbnes et lille vindue.
 5. Acceptering af servicevilkår 
  I det lille vindue, hvor du bedt om at acceptere aftalen vedrørende servicevilkår for Google Analytics – og dit land. Her skal du først og fremmest vælge dit land/område, og efterfølgende acceptere ved at krydse det røde felt af, som fremgår på billedet nedenfor. Dertil bedes du også om at acceptere yderligere vilkår, der gælder data, der deles med Google ved også at krydse dette felt af. Til sidst skal du trykke “Jeg accepterer”.

Nu mangler du kun at implementere Analytics på din hjemmeside, således at det har adgang til din data, og dermed kan spore dine besøgende. Hvordan du opsætter sporing på hjemmeside, finder du en guide; inklusiv video til, nedenfor.

Step-by-step guide om opsætning af Google Analytics implementation

Til at implementere Google Analytics på din side, har vi udarbejdet en lille guide til, hvordan du gør det nemmest. Du finder også guiden som en video, der vejleder dig med at tilknytte Analytics og tilføje pluginet (01:50). Du finder videoen længere nede på siden.

 1. Google Analytics
  Første trin er, at du skal gå til Analytics og logge ind med din Gmail konto.
 2. Gå til dit WordPress bagpanel
  Gå til det websted, som du ønsker at tilknytte Google Analytics, og efterfølgende til dit WordPress bagpanel, hvor du skal logge ind. Dette gør du ved at gå til din adresse: domænenavn + /wp-admin. Her skal du skrive dit brugernavn og adgangskode til din hjemmeside, og til sidst trykke “Log ind”.
 3. Gå til “plugins”
  Her skal du gå til “Plugins”, som du finder i menuen til venstre, hvorefter du skal trykke på knappen “Add New” eller “Tilføj nyt”. Ude i højre side finder du søgefeltet, hvor du kan søge efter “Google Analytics Dashboard Plugin for WordPress by MonsterInsights”. Tryk “Install now” for plugin, og efterfølgende tryk “Activate” plugin.
 4. Plugin indstillinger for “MonsterInsights”
  Efter du har aktiveret plugin, åbnes der et lille vindue, hvor selve plugin indstillingerne tilgås. Her skal du trykke “Launch the Wizard!” og følge de 6 trin:

  • Hvilken kategori beskriver bedst dit website?
   Vælg, den kategori som beskriver din hjemmeside bedst, og tryk “Save and Continue”
  • Licens
   Her trykker du “Connect MonsterInsights”, hvorefter den automatisk integrerer Google Analytics ved, at den giver rettigheder til, at de kan spore alt.
  • Vælg en konto
   Vælg den mail, som du har oprettet Analytics med, og giv MonsterInsights adgang til din Google-konto ved at trykke “tillad”, og efterfølgende tryk “Complete Connection”. Nu kan du spore dataen fra dit website af.
  • Recommended Settings/Anbefalede indstillinger
   De anbefalede indstillinger lader vi være uændret og trykker “Save and Continue”.
  • Recommended addons/Anbefalede tilføjelser
   Ingen tilføjelser, så derfor gå videre ved at tryk på “Save and Continue”.
  • MonsterInsights Recommends WPForms
   Dette trin skal du hoppe over, og derfor trykke på knappen “Skip this Step →”
  • Tryk “Finish Setup & Exit Wizard”
   Sidste trin for at færdiggøre er at trykke ““Finish Setup & Exit Wizard”. Du har nu været gennem alle trinene, og Analytics har nu adgang til din hjemmeside, og kan spore data.
   Der vil inden for de næste par dage komme data ind på din konto, og du vil have mulighed for at kunne få indsigt i brugeradfærden på din side, og optimere den.

Det tager som regel 24 timer før, at det hele virker, som det skal, i din Google Analytics konto.

Videovejledning for opret Google Analytics

Er du én af de mennesker som foretrækker en vejledende video fremfor en guide. Så er du heldig, for vi har nemlig også lavet denne guide som en video. Der viser, hvordan man nemt opretter en Google Analytics konto, og hvordan du tilknytter den til din hjemmeside – så du kan tracke data fra side. Videovejledningen går helt fra start af med at oprette en Analytics konto til at implementere det på din side vha. et plugin. Google Analytics implementation finder du ved 01:50 i videoen.

Indholdsfortegnelse
Brug for hjælp?
Send en mail til bo-we webbureauap@bo-we.dk Ring til Bo-we webbureau+(45) 42 36 03 55

Andreas Pedersen

Direktør / udvikler

Andreas Pedersen - Direktør for Bo-we webbureau