Kontakt os
FB-billede-oeg-din-synlighed-paa-Google

Hvordan bliver man synlig på Google?

I dag er der over 200 parameter som Google ser på i forhold til hvordan din hjemmeside rangere på googles søgemaskine. Ud af disse 200 parameter er der ting, som er vigtigere end andet, bl.a meta data, som vi vil prøve at sætte dig ind I, så du selv kan arbejde med metadata og komme højere op på google.

Google håndterer milliarder af søgninger hvert eneste år, og 15% af disse, er nogen som, de aldrig har behandlet og set før. Dertil er der mere end 200 parametre, som Google ser på, i forhold til, hvordan netop din hjemmeside rangere i Googles søgemaskine. I en Google Søgning ser algoritmerne på en lang række faktorer, såsom hvilke ord, der er i din forespørgsel, relevansen af den, brugbarheden af sider, sidernes troværdighed, din placering og indstillinger i Google, osv.

Derfor ændrer Googles algoritmer sig også hele tiden i takt med teknologien, og dermed må Google også raffinere de kriterier, som de stiller over for deres robot, der indsamler informationer og relevante oplysninger – og dertil prioriteringer af disse.

Du kan til at begynde med oprette din virksomhed i Google My Business, og på den måde øge din synlighed på Google. Hver dag søger flere tusind mennesker efter virksomheder som din i Google. Gør det nemt for din virksomhed, organisation eller måske forening at interagere med dine kunder eller medlemmer i Google Søgning og Maps. Du finder en guide til, hvordan du nemt og hurtigt at kan oprette en gratis virksomhedsprofil lige her.

Ud af de tidligere nævnte 200 forskellige parametre, som Google bruger til at bedømme indholdet. Er der selvfølgelig nogle parametre, der er vigtigere end andre, blandt andet metadata. Vi vil prøve at sætte dig ind i, hvad er metadata, så du selv kan arbejde med det og rangere på Google. Husk dog på, ingen placering i Googles søgeresultater varer for evigt.

Hvad er metadata?

Metadata er helt nede på jorden, “data om data”, nemlig oplysninger om nogle andre data. Det vil altså sige, at metadata er information om data: alt det, som er medvirkende til at beskrive det udenom det pågældende indhold af den enkelte side.

Det er en såkaldt fællesbetegnelse for flere forskellige typer af struktureret information og oplysninger, der anvendes til at beskrive, administrere og skabe overblik over og anvendelse af data.

Online, så er metadata i et såkaldt overvågningsperspektiv, hvor data, eksempelvis kan fortælle, hvornår vi bruger bestemte tjenester, i hvor lang tid og hvorfra, – og hvem, der har sendt mails til hvem. Er du indehaver af en Facebook eller Instagram bruger, så registreres der hvor, hvornår og hvem vi interagerer med, og i hvor længe, vi har været online. Vi kan derfor konkludere, at metadata fortæller intet som helst om, hvad vi skriver til vores bekendte eller lignende.

Metadata bruges altså til at fremfinde beskrivelser om datasæt og -tjenester, og muligheden for at kunne foretage sammenligninger og vurderinger af data og dens anvendelighed.

Men hvad betyder metadata for søgemaskiner? Metadata bruges af Google og andre søgemaskiner til at opsamle hurtig, basal information omkring en given side, der indekseres. Det er derfor vigtigt, at din metadata vedrører sagen; emnet og er relevant, i forhold til det, der står på din hjemmeside. Data er ikke synligt på din side, men findes i hjemmesidens kode.

Metadata omfatter følgende 3 elementer:

  • Title Tag (titel)
    Et Title Tag er den engelske betegnelse for overskrift. Men på dansk er det lig med sidens titel, der bør være kort og indeholde dit søgeord (keyword). Når du foretager en Google Søgning, så er det overskriften, som du ser, der er sidens titel. Det er også den tekst, som du kan se i din browsers fane, når du klikker ind på en link.
  • Meta Description (beskrivelse)
    Meta Description siges at være HTML attributter, der giver præcise forklaringer om den såkaldte sides indhold. Det vil sige, at Meta Description er de to linjer, der kommer frem under søgeresultatet ved Title Tag ved en Google Søgning. Dette er en beskrivelse af søgeresultatet, nemlig et uddrag af oplysningerne under linket af det søgeresultat, som du kan forvente at støde på, hvis du klikker ind på linket; siden.
  • Meta Keywords (søgeord)
    Meta Keywords er dit søgeord, og en type meta tag i hjemmesidens kode, der fortæller søgemaskiner inklusiv Google om, hvad den enkelte side handler om – nemlig sidens omdrejningspunkt (emnet). Dog så påvirker Meta Keywords ikke din søgemaskineoptimering længere.

Hvad er meta tags?

Meta tags eller meta koder er elementer, der er en del af meta data. Disse tags bruges både i HTML og XHTML dokumenter for at give struktureret metadata om en hjemmeside eller webshop. Det vil sige, at de er en del af en sides hovedsektion. Derfor er meta tags information; data, der er skrevet i et dokument, enten i formatet HTML eller XHTML. Den såkaldte information retter henvendelse til blandt andet søgemaskiner, browsere og andre programmer, som læser og oversætter koden til noget relevant for en bruger. Dette betyder, at meta tags altså ikke direkte retter henvendelse til brugeren, der eksempelvis ser hjemmesiden eller webshoppen i sit åbne browservindue: HTML- eller XHTML-dokument.

Metatags på sideniveau er en decideret effektiv metode til at give søgemaskiner informationer om hjemmesider, især for webmastere og deres websites.

Metatags plejer at føjes til sektionen, der hedder <head> på den enkelte hjemmeside i HTML koden, og ser ofte ud, således:

Metatags

Alt i alt, så er meta tags eller meta koder små stykker kode, der kan anvendes til at beskrive et dokuments indhold. De er synlige for programmer, og dermed usynlige for brugerne. I og med, at disse tags kan bruges til at oplyse en browser, hvordan hjemmesiden; dokumentet skal vises. Vel at mærke, skal alle dokumenter have unikke meta tags, for at have størst mulig chance for at blive fundet i søgemaskinerne. Det vil sige, at følgende elementer: title, description og keywords skal være forskellige for hvert enkelt dokument, altså side; URL på din hjemmeside.

Hvordan tilføjer man metadata til ens hjemmeside?

Har du en WordPress løsning, kan du installere et plugin, der hedder Yoast SEO. Dette plugin er lavet til dig, der er administrator af din hjemmeside. Her kan du nemt tilføje din metadata til dine sider med de rigtige beskrivelser og titler.

Er du interesseret i at vide lidt mere om, hvad det er og kan, så har Andreas udarbejdet en video. Den viser dig, hvordan du installerer pluginet, samt hvordan du opsætter metadata – titel og beskrivelse for hver enkelt side af din hjemmeside.

Alt attributes WordPress

Alt attributes er et lille stykke HTML-kode, der beskriver, hvad billedet viser, eller hvilken funktion det har på den enkelte side. Alt (alternativ) teksten læses af Google og søgemaskinerne, men også for de synshæmmede, der gerne vil vide, hvad billedet er.

Alt i alt, skal alt attributes WordPress indkluderes for at du sikrer dig, at søgemaskinerne forstår netop de billeder, du har på din hjemmeside. Dermed er alt attributes et vigtigt element, hvis du har et ønske om, at Google skal forstå din side og dens billeder – og måske endda rangerer højere og bedre. Så sørg for at alt (alternativ) teksten er udfyldt, da det vægtes højt i Google søgemaskine – så ved både du, den og andre, hvad dine billeder er.

Du vil også have en større chance for, at Google vil placere dine billeder i Google Billedsøgning, hvis du udfylder alt attributes i WordPress.

Hvordan tilføjer man alt attributes i WordPress?

Ved du ikke, hvordan du tilføjer alt (alternativ) tekst til dine billeder i WordPress, så skal du ikke fortvivle. Vi har nemlig lavet en lille video, der viser dig, hvordan du tilføjer alt attributes på dine billeder i WordPress. Så du kan være sikker på, at Google kan forstå og læse dine billeder, og dermed indekserer dem fremadrettet.

Få hjemmeside frem på Google

Ønsker du professionel hjælp eller rådgivning om, hvordan din hjemmeside kan komme frem på Google, så er vi altid klar til at give dig et uforpligtende tilbud.

Hertil kan du også prøve at lave et sitemap til din hjemmeside, hvilket i sidste ende hjælper Google med at forstå din sides opbygning, som netop du ønsker. Derfor er et sitemap faktisk vigtigt, hvis du ønsker større synlighed på Google.

 

Indholdsfortegnelse
Brug for hjælp?
Send en mail til bo-we webbureauap@bo-we.dk Ring til Bo-we webbureau+(45) 42 36 03 55

Andreas Pedersen

Direktør / udvikler

Andreas Pedersen - Direktør for Bo-we webbureau