Kontakt os
http-eller-https

HTTP eller HTTPS

Hvis du ikke ved, hvad HTTP eller HTTPS er. Så er der stor chance for, at du på nuværende tidspunkt oplever et større fald i trafikken på din side. Læs med her og bliv klogere på emnet, heraf hvad den egentlige forskel er på HTTP HTTPS, samt hvorfor Google lige netop foretrækker HTTPS?

Hvad er HTTP?

HTTP står for HyperText Transfer Protocol, som er en protokol, din hjemmeside kan køre på. Denne type protokol fastsætter, hvordan meddelelser formateres, sendes og flyttes, samt hvilke handlinger webservere og -browsere skal foretage som reaktion på de forespørgsler og kommandoer, der kommer. Dog er HTTP en af de mest usikre protokoller, du overhovedet kan benytte dig af til din hjemmeside.

Hvad betyder HTTPS, og hvorfor vælge det fremfor HTTP?

HTTPS er en forkortelse for HyperText Transfer Protocol Secure, og er en version af HTTP, – dog tilføjet et S bag på. S’et står for “Secure” (sikker), hvilket vil sige, at dit website har et SSL certifikat tilknyttet. Dette betyder, at al den data der sendes frem og tilbage bliver krypteret og sikkert gemt. Det vil altså sige, at alt data, du får fra dine besøgende, i form af eksempelvis udfyldelse af en kontaktformular samt foretager et køb bliver krypteret.

Hvorimod, ved ganske almindelig HTTP udveksler webbrowseren og -serveren data uden nogen som helst form for kryptering. Dette vil sige, at din forbindelse ikke er sikker, og derved kan du risikere, at den overvåges af en tredjepart, såsom hackere, der kan stjæle, ændre og få fingrene i disse oplysninger – og dermed misbruge dem.

Alt andet lige, så er HTTPS altså den mest sikreste protokol af henholdsvis HTTP og HTTPS. Grundet, at HTTPS benytter sig af kryptering, og dermed sikres din data.

Foruden, at ubudne gæster; hackere nemt kan få fat i dine kunders data, så slår Google også ekstremt hårdt ned på hjemmesider, der kører over HTTP. Hertil er Google ikke alene om det, faktisk slår alle søgemaskiner meget hårdt ned på dem, der ikke anvender HTTPS til deres site.

          Webbrowsere som Internet Explorer, Microsoft Edge og Firefox viser som regel ikke disse hjemmesider og webshops frem, når folk prøver at besøge dem. Tværtimod bliver de ofte mødt af en hvid skærm med teksten “Din forbindelse er ikke sikker” eller “ikke sikker hjemmesiden”.

Derfor er et HTTPS certifikat yderst vigtigt at have, så din hjemmeside kan køre på HTTPS fremfor HTTP.

Hvordan får jeg et HTTPS certifikat?

For at du kan få et HTTPS certifikat, skal du tage kontakt til din webmaster. Hvor du skal henvende dig om at få et TSL certifikat – også bedre kendt som SSL certifikat – til dit website. Du kan læse meget mere omkring hvad forskellen er på henholdsvis TSL vs SSL.

Desuden har vi også lavet en udførlig guide til dig, der gerne selv vil opsætte et certifikat gratis på dit website. Det kræver blot, at du skal gøre 2 simple ting: Generering af certifikat samt opsætte hjemmeside til at køre på HTTPS. Du finder link til guiden: Opsætning SSL certifikat gratis på din hjemmeside, netop her SSL certifikat, hvor der også er videovejledning til.

Hvad er et certifikat?

Et certifikat er en form for bevis, der dokumenterer bestemte kvalifikationer, egenskaber eller evner, alt efter hvilket certifikat, der er tale om. Dermed er det også forskelligt, hvilke rettigheder der er forbundet til det pågældende certifikat.

I forhold til HTTPS certifikat, så er det, den teknologi, der ligger bag HTTPS. Den sørger for, at dine besøgendes data mellem deres browser og din webserver krypteres.

Det vil sige, at et certifikat sikrer, at din hjemmeside eller webshop har en sikker forbindelse, hvor ingen kan få fat på dine kunders oplysninger, såsom personlige og kreditkort, samt andre fortrolige informationer.

Er hjemmesiden sikker?

Sådan tester du, om den er sikker? Er du i tvivl om din egen eller en andens hjemmeside er sikker eller ej? Så kan tjekke det ved udfylde nedenstående formular, og derved se om siden er sikker.

Skal vi hjælpe med at opsætte HTTP HTTPS eller HTTPS WordPress?

Har du en WordPress løsning eller et andet system, der på nuværende tidspunkt kører på HTTPS og gerne vil have den til at køre på HTTPS. Så er vi hos Bo-we klar til at hjælpe dig med opsætning af HTTPS. Vi har hjulpet mange virksomheder med netop dette gennem de seneste 7 år, og er altid klar til at hjælpe endnu en med at få en sikker forbindelse fra HTTP til HTTPS.

Du er velkommen til at tage fat på os ved enten at ringe på 42 36 03 55, eller sende en mail til ap@bo-we.dk.

Indholdsfortegnelse
Brug for hjælp?
Send en mail til bo-we webbureauap@bo-we.dk Ring til Bo-we webbureau+(45) 42 36 03 55

Andreas Pedersen

Direktør / udvikler

Andreas Pedersen - Direktør for Bo-we webbureau