Kontakt os
Baggrundsbillede-tls-eller-ssl

TLS vs SSL

Hvad er forskellen mellem TLS og SSL, samt hvilken skal jeg egentlig benytte mig af? Er spørgsmål, som vi oftere bliver spurgt om.

SSL er i dag et rigtig udbredt certifikat, som mange i forvejen allerede kender til, hvorimod kendskabet til TLS er væsentlig mindre. SSL (Secure Sockets Layer) og TLS (Transport Layer Security) er begge protokoller, der er med til at hjælpe dig med at autentificere samt transportere data online på internettet.

Men hvad er forskellen på SSL og TLS, samt er der noget, du skal være opmærksom på? Nedenfor har vi besvaret netop disse spørgsmål, så du kan du blive klogere på TSL vs SSL.

Hvad er forskellen mellem TLS og SSL?

Først og fremmest, er TLS en forkortelse af Transport Layer Security og SSL, står for Secure Socket Layer. De er begge protokoller, mere præcist kryptografiske, hvilket vil sige, at de muliggør kryptering af følsomme informationer og autentificere forbindelse i forbindelse med kommunikation og flytning af data online.

Kortfattet betyder det en etablering af en krypteret forbindelse mellem en webserver og en webbrowser. Alt andet lige en sikker forbindelse.

Lad os tage et eksempel, du driver en webshop, hvor du behandler personlige oplysninger og kreditkortbetalinger. Her kan både TLS og SSL være medvirkende til at behandle disse oplysninger sikkert, fra at havne i forkerte hænder.

Men er der forskel på TLS og SSL, eller er det, det samme?

TLS er faktisk blot en nyere samt forbedret version af det såkaldte SSL certifikat, som du kender til. TLS er med til at løse nogle udfordringer i forhold til sikkerheds sårbarheder, der fandtes i de forhenværende SSL-protokoller.

Alt i alt er disse to protokoller tæt forbundet. TLS er den mere moderne og sikre måde at kryptere data på, hvilket også betyder, at der som sådan ikke er nogen former for forskel på TLS og SSL. Blot at SSL siden 1995 løbende er blevet erstattet med nyere opgraderinger – og sidenhen TSL grundet manglende sikkerhedsmangler.

Dermed er det fornuftigt, at du sikrer dig, næste gang du skal købe et webhotel, at dets data kører over TSL.

Hvis TLS er en nyere version af SSL, er SSL så ikke længere sikkert?

Du kan sagtens stadig godt anvende SSL, faktisk er det TLS, der kører på webhoteller i stedet for SSL, da de tidligere versioner af SSL – SSL 2.0 og SSL 3.0, der var udgivet, ikke er sikre nok og for flere år siden blev udskrevet. Dermed er SSL ikke en helt sikker protokol at anvende fremadrettet. Dog er SSL stadig det udtryk, der florerer rundt og dominerer på internettet.

Så du kan roligt benytte dig af både SSL- og TLS-protokoller, da de såkaldte “SSL-certifikater”, der henvises til, understøtter begge slags protokoller.

Dette betyder altså, at du ikke behøver at bekymre dig for meget om TSL vs SSL. Dertil behøver du heller ej at ændre dit nuværende SSL certifikat til et TSL certifikat. For hvis du allerede har et “SSL certifikat” opsat, kan du være 100% sikker på, at det understøtter TSL.

Dog er det væsentligt, at du gør brug af de nyeste version af TSL, i og med, at SSL ikke anses som værende sikkert mere.

For at benytte disse, skal du installere og opsætte et certifikat på din server. Hertil har vi tidligere udarbejdet en guide til opsætning af SSL certifikat på hjemmeside.

Brug for hjælp til opsætning af TLS certifikat?

Hos Bo-we er vi eksperter i at opsætte “SSL certifikater”, heraf TSL – og har gjort det på utrolige mange websites. Så hvis du står og mangler hjælp til det, så er vi klar til at gøre dit site sikkert for dine besøgende og deres data.

Vi kan fanges på 42 36 03 55, eller pr mail ap@bo-we.dk.

Indholdsfortegnelse
Brug for hjælp?
Send en mail til bo-we webbureauap@bo-we.dk Ring til Bo-we webbureau+(45) 42 36 03 55

Andreas Pedersen

Direktør / udvikler

Andreas Pedersen - Direktør for Bo-we webbureau