Kontakt os

WordPress Child Theme

Hvis du er i tvivl om, hvad et child theme er, samt hvorfor man bør bruge et, så giver vi dig svaret nedenfor.

Hvad er et WordPress child theme?

Et child theme er et tema, der fungerer sammen med et andet tema, det vil sige, en klon af dit nuværende tema. I dette tema er det muligt at ændre, tilføje og gemme dine indstillinger, som du foretager på din WordPress side.

Årsagen til, at man gør brug af et child theme er, hvis du har foretaget nogle ændringer i dit tema, og temaet kommer med en ny opdatering, så overskriver den alle de ændringer, du har foretaget. Ved at man benytter sig af et child theme, så ligger alle dine ændringer i child theme, og det vil ikke blive overskrevet.

Hvorfor bør man have et child theme?

Et WordPress child theme er som tidligere nævnt en vigtig faktorer, i forbindelse med at du ønsker at foretage ændringer i dit tema. Uden et child theme, vil du kunne risikere at miste hele din hjemmesides opsætning fra dag til dag.

Derfor anbefaler vi, at man laver sig et child theme og benytte dette. Det er også særdeles fornuftigt og en god idé at have et child theme, også selvom du ikke har tankerne om at lave nogle ændringer i dit nuværende tema.

Hvornår bør man ikke benytte et child theme?

Der kan være nogle scenarier, hvor et WordPress child theme ikke giver mening. Det vil være i følgende tilfælde:

 1. Hvis du har fået udviklet et tema fra bunden af, så vil der ikke forekomme nogen opdateringer, og dermed ikke nødvendigt med et child theme.
 2. Hvis du allerede har et child theme, behøver du ikke flere, da ét er rigeligt.

Guide: Oprettelse af child theme WordPress

At oprette et child theme til en WordPress hjemmeside er i de fleste tilfælde en meget simpel ting, der ikke tager mere end 30 minutters tid. Som regel kan du finde en child theme generator, hvilket betyder, at du kan indsætte de oplysninger, der skal til og efterfølgende har du en zip fil med dit childe theme WordPress.

Nedenfor gennemgår vi, hvordan du nemt selv kan oprette et child theme og spare lidt penge på det.

Men skulle det ikke lykkes dig, er du altid velkommen til at tage kontakt til Andreas, så hjælper han dig gerne.

Child Theme Generator

Først og fremmest, er WordPress forbundet med betydelige fordele, og det er, at der findes utallige plugins, der kan hjælpe dig i mange forskellige tilfælde. Dette er også gældende for oprettelse af et child theme til dit tema, der findes nemlig pluginet Child Theme Generator, som du kan anvende.

WordPress-Child-theme-generator-plugin

Hvordan fungerer WordPress Child Theme Generator?

 1. Login i WP admin
  Det første du skal gøre er, at du skal starte med at logge ind på din hjemmesides admin panel. Herfra skal du gå til “Plugins”, der ser sådan her ud:
  plugin-oversigt-wordpress
 2. Installér pluginet
  Efterfølgende skal du fra din plugins oversigt trykke “Tilføj nyt” og herefter skrive “Child Theme Generator” i søgefunktionen, og til sidst trykke “Installér”.Installering-af-plugin-child-theme-generator*Når pluginet er installeret, skal du trykke “Aktivér – så pluginet er klart til at blive anvendt”.
 3. Find vej til pluginet “Child Theme Generator”
  Efter at pluginet er aktiveret kan du finde det under “Indstillinger”, og heraf “Child-theme Gen”, som du skal trykke ind på.
  child-theme-generator-indstillinger
 4. Generere dit child theme!
  Herinde fra, kan du generere dit childe theme, dog skal du først udfylde nogle felter med informationer.
  Child-theme-generator-opret-undertemaParent theme – Her er det vigtigt, du vælger, det tema, som du er i gang med at lave et child theme til.Overskrift – Giv dit tema et navn. Som regel kaldes temaet for “Parent theme” og efterfulgt af “child”. Så hvis dit tema eksempelvis hedder “Bo-we”, vil dit child theme blive kalde “Bo-we-child”.Beskrivelse – En kort beskrivelse af, hvad dit tema er. Så du altid kan huske, hvad temaet er. Det kunne for eksempel være: “Dette er child theme af …”.*De sidste felter behøves ikke at blive udfyldt.Efter du har udfyldt felterne kan du trykke på “Opret ny undertema”, hvoraf pluginet spørger, om du ønsker at aktivere temaet, hvilket du kan klikke “Ja” til.*OBS: Du kan til enhver tid aktivere dit Parent theme igen, hvis du ønsker dette.
 5. Du er kommet i mål!
  Går du ind på din hjemmeside, vil den se identisk ud – med undtagelse af, hvis du går ind på “Udseende”, heraf “Temaer”. Her vil du se, at der er et child theme, som er aktivt.
  Child-theme-generator-aktiv-tema

InfoEfter du har aktiveret dit child theme, anbefaler vi dig, at du sletter det plugin, du har installeret for at generere temaet. Dette plugin skal ikke længere bruges, og derfor kan du ligeså godt slette det.

Det gør du ved at gå til “Plugins”, og her finde det pågældende plugin, hvor du deaktivere det og trykker “Slet”.

deaktiver-child-theme-generator-wordpress

Virker det teknisk og kompliceret? Så er vi altid klar til at hjælpe dig!

Synes du ikke dette er noget, du selv ønsker at ordne, så kan vi hos Bo-we hjælpe dig. Vi tager som regel 30 minutters arbejde for oprettelse af et child theme, og du er altid velkommen til at kontakte os – enten telefonisk eller på mail.

Indholdsfortegnelse
Brug for hjælp?
Send en mail til bo-we webbureauap@bo-we.dk Ring til Bo-we webbureau+(45) 42 36 03 55

Andreas Pedersen

Direktør / udvikler

Andreas Pedersen - Direktør for Bo-we webbureau