Kontakt os

Spamfilter

Er du også træt af at få fyldt indbakken op med underlige og irriterende mails? Så er vi klar til at hjælpe med, hvordan du kan ændre på dette!

Hvad er spam?

Spam er henvendelser sendt enten gennem mails, sms’er eller ad andre slags elektroniske medier; post, heraf også gældende for sociale medier, hvor modtageren ikke selv har bedt om dem.

Generelt, så bliver der dagligt sendt utrolig mange spam mails ud til forskellige personer, som ikke har givet samtykke til det. Virksomheder må kun sende dig reklame på mail og sms, hvis du altså har tydeligt har bedt om at modtage det – ellers er det ulovligt. Da man ikke må sende mails til personer, som ikke har bedt om at få disse. Dertil skal framelding også være nemt og gratis, hvis man ikke længere ønsker at modtage spam: reklame mails eller sms’er.

Dog skal du være opmærksom på, at du somme tider siger ja til at modtage nyhedsbreve fra en virksomhed, og derigennem også siger ja til at modtage nyhedsbreve fra deres samarbejdspartnere. Dermed kan dette ikke kategoriseres som spam, men tværtimod nyhedsbreve, som du selv har givet samtykke til at modtage.

Hvordan installerer man et spam filter?

Et spam filter kan opsættes på alle mails nemt og simpelt, men er dog meget forskelligt fra mailprogram til mailprogram. Derfor er vores bedste råd, at man prøver at tage kontakt til det mailprogram, man bruger. Bruger du eksempelvis Gmail, Outlook, eller Apples Mail, anbefaler vi, at du enten prøver at google “Opsætning af spam filter i Gmail”, eller måske finder dit mail programs supportmail, hvor du kan sende dem en mail og høre, hvordan du netop opsætter et spam filter på din mail.

Er spamfilter gratis?

Spamfilter er i de fleste tilfælde gratis og uden beregning for at få tilføjet det til ens konto. Når det er tilføjet til din konto, vil det efter et par timer virke, og du vil hurtigt kunne mærke, at din mail spam er væk.

Hvorfor havner mine mails som mail spam?

Det, at dine mails havner som mail spam, kan der være mange årsager til – blandt andet indholdet i din mail, eller måske din mail i sig selv eller noget helt tredje. I dag er mailprogrammer kodet sådan, at de hele tiden lærer af de mails, som modtages. Det vil sige, at de kan genkende mails, og kategoriserer dem som spam og ikke-spam.

For eksempel, hvis du sender en mail til en Microsoft mail: live, hotmail eller outlook for allerførste gang, så ryger den i spam. Dette gør den, da Microsofts system aldrig har modtaget en mail fra dig af før. Men næste gang kan det være, at den nu har opfattet, at dine mails ikke er spam og dermed ikke ryger i mail spam.

Der findes heldigvis programmer, der kan fortælle dig, netop hvorfor dine mails havner i spam. Et af de mest populæreste værktøjer til dette, er Mail-tester.com.

Hvordan fungerer Mail-tester.com?

Mail-tester.com har lavet et system, der tester, hvorfor dine mails havner i spam. Systemet fungerer ved, at du sender dem en mail med din mail og cirka 10 til 30 sekunder efter, får du en fuld rapport over, hvorfor netop din mail havner i spam samt en spam scorer.

Det fungerer således:

 1. Gå til mail-tester.com
  Først og fremmest skal du starte med at til hjemmesiden https://www.mail-tester.com/. Når du besøger deres hjemmeside, vil der blive generet en unik mail, som du ser midt på siden. Denne mail kopiere du, og efterfølgende trykker du på “Then check your score”.
  mail-tester.com-frontpage
 2. Send en mail – og afvent svar
  Når du har trykket på “Then check your score” kommer du til følgende skærm. Her står den og venter på, at du sender en mail til netop den mail, du kopierede før.
  Mail-tester.com-checking-out-the-inbox-of
 3. Få din score
  Når du har afsendt din mail tager det typisk 30 sekunder, før de modtager mailen, og herefter kan du se din score og se yderligere, hvorfor netop den mail måske havner i spam.
  mail-tester.com-score

Undgå spam mails

Du kan undgå at modtage spam mails ved blot at følge forholdsreglerne, som ses nedenfor.

Forholdsregler:

 • Anvend et spamfilter.
 • Læs ikke spam mails, altså uønskede reklame mails. Hvis du først åbner en mail spam, er sandsynligheden større for, at du modtager flere. Grundet at afsenderen kan se, at du har åbnet den sendte mail, og dermed sender endnu flere din vej.
 • Svar aldrig på mails med spam.
 • Tryk ikke på links i spam mails.

En knyttet kommentar til ovenstående forholdsregler, hvis uheldet allerede er ude, – så skal du altid kunne framelde dig reklamemails og -sms’er. Det vil altså sige, at din samtykke skal du altid kunne trække tilbage nemt, gebyr- og problemfrit. Derfor skal disse slags mails også altid indeholde en mulighed for at sige “nej tak” til at modtage flere henvendelser. Dertil, kan du som regel framelde dig fremtidige reklamemails gennem et link i bunden af mailen. Dette er også gældende for sms’er, hvor der altid skal være en mulighed for at framelde sig igen.

Alt i alt, så er nyhedsbreve og mails med reklamer lovlig markedsføring, så længe, at du har givet samtykke og sagt ja til at modtage dem. Husk også på, at hvis du takker ja til nyhedsbreve og reklamemails, skal det altså være klart og tydeligt for dig, hvad det er, du siger ja til.

Brug for hjælp til mail spam?

Har du svært ved at løse, hvorfor netop dine mails havner i spam, er vi hos Bo-we altid klar til at hjælpe. Vi har hjulpet flere virksomheder med, hvordan de slipper udenom spamfilteret hos deres kunder.

Så har du brug for hjælp, er du altid velkommen til at ringe eller sende os en mail.

Indholdsfortegnelse
Brug for hjælp?
Send en mail til bo-we webbureauap@bo-we.dk Ring til Bo-we webbureau+(45) 42 36 03 55

Andreas Pedersen

Direktør / udvikler

Andreas Pedersen - Direktør for Bo-we webbureau