Kontakt os

Webhotel

Er du i tvivl om, hvad et webhotel vil sige, eller måske ønsker du at finde ud af, hvad din DNS server er, – så giver vi dig svaret nedenfor.

Hvad er et webhotel?

Et webhotel er det sted, hvor din hjemmeside eller webshop er hostet. Det vil sige, at det er der, hvor alle dine filer, såsom billeder og tekster, til din side ligger. Et webhotel er tilknyttet internettet. Eftersom det er tilknyttet til internettet, vil andre også kunne finde netop dine filer til din hjemmeside eller webshop – så snart, at de lægges ind på webhotellet.

Hvorfor hotel? Det hedder hotel, i og med, at du lejer en plads hos din host, hvor du har mulighed for at have din side og filerne dertil opbevaret. Det vil sige, at dine filer ligger på dit webhotels server, der serverer dine filer til din hjemmeside eller webshop til dem, der er interesseret i at se dem; dine besøgende.

Alt i alt, er et webhotel altså nødvendigt, hvis du ønsker at have din hjemmeside eller webshop liggende online, så den er tilgængelig at se for alle.

Webhosting: kvalitet eller kvantitet?

Webhosting varierer i pris og kvalitet, og i netop webhosting branchen hænger pris og kvalitet rigtig meget sammen. I dag findes der utrolig mange billige løsninger, blandt andet Simply.com og One.com. Disse løsninger er yderst fornuftige, hvis man ønsker at have en lille info side omkring sin forening, og tilfældet ikke er, at foreningen skal leve af den.

Ønsker man derimod at have en seriøs forretning, hvor ønsket er at leve af den. Så vil vi hos Bo-we til enhver tid anbefale, at man ofrer lidt flere penge hver måned for at få en hostmaster, der har bedre serverer og direkte support. At spare et par hundrede kroner om måneden på server udgifter er ikke smart, set i forhold til hvis din hjemmeside måske er nede i et par timer. Prøv og tænk, hvor mange køb din virksomhed vil tabe i løbet af nedetiden.

Vores egen hostmaster hos Bo-we er Lukas Rolf, der ejer og driver hosting4real.net. Her er prisen dobbelt så meget, som de billigste du finder på markedet, nemlig 43 kr. om måneden. Til gengæld får du som kunde også rigtig meget for pengene. Selve server hardwaren er slet ikke til sammenligning. Vi har været i direkte kontakt med både One.com og Simply.com, der begge har udtalt sig, at ingen af deres webhoteller kan sammenlignes med styrken af server hardware og det setup, som Lukas har og tilbyder. Det vil altså sige, at din hjemmeside loader hurtigere, og som i sidste ende vil styrke din konverteringsrate. Hvilket betyder flere køb af de kunder, som du allerede bruger penge på at få direkte ind på din hjemmeside.

Hvad er en database?

En database er et såkaldt værktøj, der bruges til at indsamle og organisere informationer. Hvoraf dataen gemmes, og det er muligt at kunne få dataene igen på et andet tidspunkt. Databaser kan lagre forskellige informationer, blandt andet om produkter, personer, ordrer m.m.

Der findes forskellige typer af databaser, nemlig strukturen og opbygningen af den pågældende data, dog minder de fleste i sidste ende om hinanden. Systemer anvender databaser til både at gemme og behandle data, som regel i strukturerede formater for at opnå separering af individuelle dele af netop din data. Så det er muligt at bruge det i flere sammenhænge.

Størstedelen af alle databaser begynder som en liste i et regneark eller et tekstbehandlingsprogram. I og med, at listen vokser og bliver større, så vil der forekomme blandt andet overflødighed og eventuelt halten i dataene. Det bliver automatisk vanskeligere at forstå dataene i den valgte struktur, især hvis der er tale om lister. Dertil er der begrænsninger i form af at foretage søgninger og udtrækning af dele af dataene. I disse tilfælde med forekommende opståede problemer, er det relevant samt fornuftigt at overføre din data til en database, der er i et databasestyringssystem. En enkelt database indeholder objekter, det vil sige flere, samtidig med at én database kan består af flere tabeller, og ikke kun én.

Hvad er MySQL?

MySQL er et værktøj, som du bruger til at arbejde med din database. Det er en flertrådet SQL-databaseserver, der understøtter forholdsvis mange brugere på samme tid. MySQL er baseret på databasesproget SQL, der er blandt de populæreste, og bygget efter dens struktur.

MySQL værktøjet er brugt af rigtig mange kendte, såsom YouTube, PayPal, Google, eBay osv.

Hvad er primærnøgle i database?

En primærnøgle i en database er det element, der gør hver data i den enkelte database unik. Det er et felt i hver enkelt tabel i din database, der sikrer dig, at hver post vil have et unikt id. Dette besvarer hvad er primærnøgle i database.

Lad os tage et eksempel: Du er i en flok med 130 mennesker. Jeres hårfarve, navn og alder osv. kan være ens, men jeres CPR-numre er helt unikke, og det er kun den enkelte persons, der har eneretten over det. Dette er også gældende for en database. Her skal der være et felt ved hver enkelt person, som er unikt, – så man kan identificere personen i databasen.

I de fleste tilfælde, er databasen dog ikke så avanceret, i forhold til eksemplet med personernes egne CPR-numre. Her vil den enkelte person have et id i stedet for et CPR-nummer. Den første person (1) vil have id’et 1, og den sidste person (130) vil have id: 130. Dette er væsentlig nemmere og enklere.

Hvad er en server?

En server er en kraftig computer, der kort sagt styrer og betjener klienterne, altså arbejdsstationer. Det vil sige, at en server er et såkaldt samlingspunkt for de tilkoblede klienter og andet hardware. Den enkelte server styrer datatrafikken i det enkelte netværk, og dermed betjener de forespørgsler, der sendes fra klienterne. En forespørgsel kunne for eksempel være at få adgang til internettet, hvor der sendes en forespørgsel til en server, for at det kan lade sig gøre.

Hvad er en DNS?

DNS, hvad er det, sidder du måske og tænker. DNS er en forkortelse for Domain Name System. Systemet oversætter domænenavne til internettets IP-adresser gennem en server enten en navneserver eller en DNS-server.

Alle placeringer, der findes på internettet har en bestemt talkode, nemlig en IP-adresse. En IP-adresse gør det muligt for computere at finde en helt bestemt placering online. I og med, at talkoder ofte er relative svære at huske, giver man dem et navn, nemlig et domænenavn. Dertil kan man sammenligne DNS med en gammeldags telefonbog, hvor telefonnummeret er byttet ud med en IP-adresse, og navnet på personen er ændret til domænenavnet.

Hvad er min DNS server?

Din DNS server fortæller helt præcist hvor, og hos hvem, din hjemmeside ligger hos. Hvis vi eksempelvis tager bo-we.dk som et eksempel, hvor vi ønsker at finde ud af, hvilken DNS server den har. Vi finder frem til hvad er min DNS server ved blot at gøre følgende.

Først og fremmest går vi til denne side, hvor vi indsætter det ønskede domæne og efterfølgende trykker på den orange knap, og vælger “DNS Lookup”. I dette tilfælde vil domænet være ”bo-we.dk”.

DNS-lookup

Efter vi har trykket på “DNS Lookup”, kommer nedenstående oplysninger frem. Her kan vi blandt andet under IP-adressen se følgende:

145.239.118.80
OVH SAS (AS16276)

Disse oplysninger fortæller os, at vores domæne peger på IP’en: 145.239.118.80.

bo-we-DNS-lookup

Trykker vi på IP’en, genindlæses skærmen, og det er nu muligt at se hvor, og hos hvem hjemmesiden ligger ved. Det ses ved at se under feltet “Domain Name”, nemlig “server10-1.hosting4real.net“. Dette er serverens domænenavn, og her, hvor vores hjemmeside er placeret.

ip-server

Hvad er en FTP server?

FTP er en forkortelse for File Transfer Protocol. Det er igennem en FTP, at det er muligt at tilgå den enkeltes servers filer. Her kan der redigeres i hjemmesidens filer, hvis der ønskes ændringer eller opretning af nye filer.

For at koble på en FTP server, bruges der i de fleste tilfælde et mindre program. Hos Bo-we benytter vi os af FileZilla, der blot er ét ud af mange programmer, der kan bruges til dette formål. Med FileZilla kan vi med et enkelt klik logge på kundernes FTP server, og dermed foretage ændringer direkte i kundernes hjemmesider, hvis der er nogle elementer på siden, der giver fejl, eller hvis en kundes hjemmeside går ned, og de ikke har adgang til bagpanelet. Det er smart ikke?

Hvordan laver man en FTP server?

En FTP server er noget som automatisk bliver lavet, når du køber et webhotel. Der får du det som kaldes for FTP login oplysninger.

Dine oplysninger vil se ud som følgende:

Host: ftp.bo-we.dk
User: Andreas
Code: 123456
Port: 21

“Host” betyder, hvilken server du vil tilgå. Du kan med fordel vælge at skrive ftp.dit domæne, ellers er det også muligt at indsætte dit domænes IP i stedet.

“User” og “Code” er dine login oplysninger. Disse oplysninger vil i 9 ud af 10 tilfælde være identiske med de oplysninger, du bruger til at logge ind på dit webhotels cPanel.

“Port: 21” fortæller, at din hjemmeside altid vil være liggende på port 21 – medmindre du beder om at få lukket præcist ned for den port. Dog så vil du vide, hvilken anden port, den vil ligge på i fremtiden.

Disse oplysninger, er dem, som du indsætter i dit foretrukne program, og derved får adgang til din hjemmesides filer.

Indholdsfortegnelse
Brug for hjælp?
Send en mail til bo-we webbureauap@bo-we.dk Ring til Bo-we webbureau+(45) 42 36 03 55

Andreas Pedersen

Direktør / udvikler

Andreas Pedersen - Direktør for Bo-we webbureau