Kontakt os

Hvad er cPanel?

På denne side kan du læse lidt mere, om hvad cPanel er, og ikke mindst hvorfor det er godt at finde en hosting udbyder, der giver dig adgang til dit eget cPanel.

cPanel

cPanel er dit webhotels kontrolpanel, nemlig et brugervenligt dashboard. Det vil sige, at det er herfra, du kan styre alt på dit webhotel og server, blandt andet din hjemmeside og dens filer, din database, dit SSL-certifikat, dine domæner og subdomæner m.m.

Et cPanel ser således ud:
cPanel-dashboard

cPanel login, hvor gør man det fra?

For at logge ind på din hjemmesides cPanel eller teste om du har et cPanel, kan du gøre dette meget nemt og simpelt. Efter dit domæne skal du skrive: /cpanel. Det vil sige, at hvis dit domæne eksempelvis er bo-we.dk, så vil du skulle skrive bo-we.dk/cpanel i din browers søgefelt.

Kommer du ikke til en skærm, der ser således ud, som vist nedenfor, – så har du desværre ikke noget cPanel. Men kommer du derimod dertil, betyder det, at du har et cPanel på dit webhotel, – og kan indtaste dit cPanel login.

cPanel-login

Hvor finder jeg mit cPanel login?

Du skulle meget gerne have modtaget en mail med dit cPanel brugernavn og adgangskode dertil fra din hosting udbyder.

Hvis du ikke husker at have modtaget et login til dit cPanel, er vores bedste anbefaling at du kontakt din udvikler eller eventuelt skriver en mail til din hosting udbyder.

De vil med garanti kunne giver dig dine cPanel login oplysninger, – hvis ikke så kan de fortælle dig, hvordan du kan nulstille din adgangskode dertil samt finde dit brugernavn.

Hvilke muligheder har jeg inde fra mit cPanel?

cPanel giver dig mulighed for at udføre forskellige handlinger. Vi har listet top 5 af ting, som mest berøres, og som du kan gøre med dit cPanel.

Du vil blandt andet kunne styre følgende ting, blot fra dit cPanel:

 1. SSL/TLS status – Automatisk og gratis oprettelse af SSL-certifikat
  Du kan fra dit cPanel helt gratis oprette et SSL-certifikat til din hjemmeside. Så behøver du ikke at bøvle med at uploade certifikater og betale dyre domme hvert år for at have et gyldigt SSL-certifikat.Du kan oprette et SSL-certifikat for alle webhotellets domæner på følgende måde:
  Søg efter “SSL/TLS Status”, og klik på den, efterfølgende tryk på “Run”, som vist nedenfor.
 2. File Manager – Uploading og administrering af filer
  File Manager er det sted, hvor du kan kontrollere de filer, som du har liggende på dit webhotel. Herfra hjælper cPanel dig med at administrere din hjemmesides filer, så du både kan redigere og flytte rundt på dem.Hvis der skulle opstå en fejl på din side, så vil du kunne rette det herinde fra, direkte i dine filer. Det vil dog kræve, at du ved, hvordan du gør, eller er udvikler og forstår kode.Du finder File Manager i afsnittet “Files”.
  File-Manager
 3. Backup af din hjemmeside med cPanel
  Det er muligt at hente tidligere backups ned fra dit cPanel af. Så hvis uheldet er ude, og din hjemmeside bryder ned, vil du kunne hente en tidligere backup, hvor du ved, at det hele fungerede. Du kan hente alt lige fra en fuld konto backup til kun dine databaser eller en enkelt bestemt fil.For at komme i gang skal du se efter “Backup” i afsnittet “Files”.Backup-cPanel
 4. phpMyAdmin – Find dine databaser
  phpMyAdmin er til for, at du kan opbevare dine databaser online. Det er dem, der rummer alt indhold, tekst, billeder osv. på din hjemmesiden. Så hvis du ønsker at ændre noget i din database, kan du gøre det her.phpMyAdmin-cpanel
 5. Email Accounts – Tilføj ny e-mail konto
  cPanel er med til at gøre det nemt for dig at oprette en e-mail, der slutter på dit domænenavn – f.eks. ap@bo-we.dk.Du kan oprette lige så mange virksomheds mail-konti, som du ønsker eller slette en bestemt mail i fremtiden herinde fra. Dertil finder du også dine login oplysninger til din mail her, hvis du skulle glemme dem.For at komme i gang og tilføje en ny e-mail, skal du finde indstillingen “Email Accounts” under området “Email”.
  email-accounts-cpanel

Prøv cPanel eller WHM

Ønsker du at prøve cPanel selv, inden du går videre med det. Så kan du benytte dig af cPanels demoudgave, som du finder her.

Denne demoudgave giver dig en 100% oplevelse af, hvordan cPanel fungerer, og hvor du kan give cPanels indstillinger et forsøg og øve dig på dem – uden at være bange for at ødelægge noget. Demoen er netop ikke forbundet til din live hosting konto, så du kan teste alt det, du lyster.

Har du brug for hjælp til dit cPanel?

Er der nogle ting, som skal ændres eller opsættes inde på dit cPanel, så er vi hos Bo-we altid klar til at hjælpe. Vi kan fanges på 42 36 03 55 eller pr. mail ap@bo-we.dk, hvis du ønsker at tage fat på os.

Indholdsfortegnelse
Brug for hjælp?
Send en mail til bo-we webbureauap@bo-we.dk Ring til Bo-we webbureau+(45) 42 36 03 55

Andreas Pedersen

Direktør / udvikler

Andreas Pedersen - Direktør for Bo-we webbureau