Kontakt os

Advanced Custom Fields

Er du før stødt på ordet Advanced Custom Fields? Hvis ikke er du gået glip af en del. ACF og WordPress er en genial kombination til at få en powerfuld hjemmeside.

Hvad er Advanced Custom Fields?

Advanced Custom Fields – ofte forkortet som ACF – er et plugin til WordPress, som er udviklet af Elliot Condon. Dette plugin giver dig muligheden for at tilføje, ændre og administrere WordPress Custom Fields til din hjemmeside. Pluginet findes både gratis, men fås også som et premium plugin, nemlig ACF PRO.

WordPress Custom Fields

WordPress Custom Fields eller WordPress brugerdefinerede felter giver netop dig muligheden for at kunne tilføje og gemme (ekstra) information til din hjemmesides sider og/eller indlæg. På et højere niveau, teknisk set, så hjælper WordPress Custom Fields dig med at lagre metadata på hver enkelt side.

Det vil altså sige, at du har muligheden for at udvikle WordPress sider og/eller indlæg, der er unikke, samt tilpasset dig og din virksomhed. Da du blandt andet selv kan oprette dine egne tilknyttede brugerdefinerede felter i WordPress til at gemme de oplysninger, der er relevante i forhold til dine behov.

WordPress Custom Fields er en utrolig vigtig del af det, der gør netop WordPress til et populært samt fleksibelt CMS, end bare en såkaldt “blog”. Hertil er modulet Advanced Custom Fields, – den gratis version – et af de mest udbredte navne indenfor dette område.

Advanced Custom Fields (gratis)

Advanced Custom Fields kan få enhver WordPress hjemmeside til at spille 110% – også din – med de rigtige udvikler kompetencer. ACF er et værktøj, der er medvirkende til at forenkle processen bag at tilføje og administrere brugerdefinerede felter, sektioner og knapper. Det er væsentlig nemmere for ejeren at lave content til sin side ved blot at udfylde felterne med tekst, billeder og links end at skulle indsætte det i selve koden.

Pluginet tilbyder mere end 30 forskellige felttyper, som du kan anvende og tilføje til lige præcis det sted, du ønsker i dit WordPress dashboard – eksempelvis indlæg, brugere, medier, kommentarer m.fl.

Vi bruger ACF …
Hos Bo-we gør vi altid brug af Advanced Custom Fields til vores webløsninger, da vi kan berige vores kunders sider og/eller indlæg med mere relevant data og oplysninger med en løsning, der brugervenlig. Vi har endda ved hjælp fra ACG udviklet vores egen lille page builder.

Page builder er et yderst smart element, som du kan anvende til at indsætte, trække og flytte rundt på sektioner, helt præcist som du ønsker. Dertil kan du trykke “Tilføj slideshow” eller “Tilføj tekst sektion”, – helt uden at du skal kode nye undersider.

Nedenfor kan du se, hvordan vores page builder virker, når vi udvikler en ny hjemmeside:

Vi har faktisk haft et større marketingbureau, nemlig Asento, der har ringet og efterspurgt netop vores page builder til deres nye hjemmeside. Projektet endte ud i en stor succes, som du kan læse meget mere om her.

Custom design og Advanced Custom Fields PRO er det godt?

Det er ikke bare godt, det er genialt! Med ACF PRO har du uendelig muligheder, da det netop er bygget til udviklere, der laver unikke skræddersyede løsninger uden begrænsninger. Så har du et custom design, der skal laves om til en WordPress side, så er ACF det helt rigtige plugin at bruge.

Hvorfor vælge Advanced Custom Fields PRO fremfor den gratis version?

Advanced Custom Fields findes som tidligere nævnt både i en gratis og betalt version.

Hvis du blot ønsker at afprøve, hvordan pluginet fungerer, eller måske gemme nogle ekstra informationer omkring dit indhold, så er den gratis version af ACF, alt hvad du har brug for. Den giver dig adgang til stort set alle felttyper, heraf også brugervenlige samt tidsbesparende funktioner. Hvorimod ACF PRO giver dig muligheden for nogle praktiske funktioner, der gør at du kan anvende Advanced Custom Fields på flere måder – alt efter behov.

Hvis du får lavet en hjemmeside hos os, får du altid det betalte plugin – ACF PRO – med i prisen, samt en licens, så den efterfølgende altid kan opdateres, når der kommer nye opdaterede versioner.

Den gratis version af ACF finder du her, hvor du også kan downloade det ganske kvit og frit: https://da.wordpress.org/plugins/advanced-custom-fields/

advanced-custom-fields-plugin

Der flere forskellige årsager til, hvorfor netop du bør vælge pluginet Advanced Custom Fields til din næste WordPress hjemmeside.

De 3 største faktorer til hvorfor vi som webbureau benytter os af det, er følgende:

  1. Hastigheden for den besøgende
    Vi kan garantere, at hastigheden på vores kunders hjemmesider er i top, og dermed er det for dine besøgende på din hjemmeside eller webshop. Dette kan lade sig gøre ved hjælp af pluginet samt en dygtig og kompetent udvikler.Dertil kan der også spares en hel del plugins ved brug af ACF. Når vi hos Bo-we udvikler en ny hjemmeside benytter vi os som regel af to påkrævede plugin, nemlig Advanced Custom Fields og et sikkerhedsmodul.
  2. Admin
    Det er ikke nødvendigt med tunge temaer, der indeholder nogle tunge moduler, hvis du anvender ACF til WordPress brugerdefinerede felter. Dertil vil du også opleve, at dit administrationspanel er rigtig hurtigt.
  3. Skalérbarhed
    Skalérbarhed er noget, vi ser som en utrolig vigtig faktorer – faktisk i 9 ud af 10 tilfælde, og med ACF PRO har du ingen begrænsninger, men derimod uendelig mange muligheder.

Skal du have hjælp til WordPress Custom Fields, eller måske din næste hjemmeside skal være med ACF?

Vi er altid klar til at hjælpe dig, om det så er en ny hjemmeside, der skal udvikles fra bunden af med Advanced Custom Fields, eller små ændringer på din nuværende webløsning. Du er velkommen til at tage fat på os – enten telefonisk eller på mail.

Indholdsfortegnelse
Brug for hjælp?
Send en mail til bo-we webbureauap@bo-we.dk Ring til Bo-we webbureau+(45) 42 36 03 55

Andreas Pedersen

Direktør / udvikler

Andreas Pedersen - Direktør for Bo-we webbureau