Vidste du, at mailopsætning af en virksomhedsmail er en forholdsvis simpel ting, – og som ikke kræver programmering. Faktisk, så nemt, at du selv kan gøre det – hvis du har tid.
Oprettelse af en webmail er en meget simpel proces og tager kun et par få klik. Når din mail er oprettet, kan du tilgå den på ditdomæne.dk/webmail, hvor du angiver den mail med domænet som brugernavn og din ønskede adgangskode, og wupti så er du inde. Det vil sige, at nu kan du både sende og modtage mails på den mail, som du har oprettet.
Vi har nedenfor udarbejdet en step-by-step guide til, hvordan du foretager en mailopsætning igennem din host. Guiden findes også som video, som vi har udarbejdet, hvis du heller ønsker at se, hvordan du skal gøre, i stedet for at læse dig til det. Find den længere nede på siden.
OBS: Bruger du unoeuro eller one.com, skal du blot være opmærksom på, at processen for oprettelsen af en webmail ikke virker, da de desværre ikke tilbyder et CPanel.
Du har nu oprettet din mail, og er klar til at modtage og sende mails. Dette gøres ved, at du går ind på ditdomæne.dk og tilføjer /webmail, så det ser sådan ud: domæne.dk/webmail og trykker på enter. Herefter skriver du din mail som brugernavn, og den adgangskode, som du har lavet dertil. Nu skulle du meget gerne være logget ind på din webmail – nemt og enkelt.
Den ovenstående beskrevne step-by-step guide omkring mailopsætning af din webmail, den proces kaldes også for en mail server hosting. Det vil sige, at din mailkonto og mails alt sammen ligger hos din webudbyder, at det hostes af dem. Af den grund, behøver du ikke længere at skulle bekymre dig om, at hvis din computer går ned – idet alle dine mails ligger på den webserver, som du har hos din webudbyder/host.
Hvis du også ønsker, at få din mail opsat i Gmail eller i Outlook, så har vi også lavet en guide hertil, som du har mulighed for at læse nedenfor. Hvor der blandt andet beskrives, hvordan du gør og hvorledes det fungerer.
Opsætning af mail på Mac er ikke en særlig krævende ting, og er faktisk utroligt simpelt. Det kræver i de fleste tilfælde blot, at du kan din mail og adgangskoden dertil, og så virker resten automatisk af sig selv.
Vi har nedenunder udarbejdet en step-by-step guide til, hvordan du gør, i forhold til mail opsætning på Mac.
Guiden findes også som video, hvor der er vejledning om, hvordan man opsætter en mail på Mac.
Hvorfor vil den ikke logge ind?
En af de mest hyppige årsager til, at den ikke vil logge ind er, at du lige har oprettet din mail. Da det kan tage op til 72 timer, før du automatisk kan logge ind efter oprettelsen af din nye mail.
Hvorfor spørger den om IMAP, POP3 og porte?
Ind imellem spørger den om noget, som hedder POP3 eller IMAP. Her skal du vælge IMAP, for hvis du vælger POP3, så trækker den alle dine mails fra serveren ned på din computer, og hvis du vælger at slette dem på din computer, så er de slettet og kan ikke findes igen. Men hvis du derimod vælger IMAP, som vi råder dig til, så ligger alle dine mails stadig på din webmail. Dermed kan du slette og gøre ved, som du vil på din computer – uden at noget går tabt. Da du på denne måde altid har en gratis backup af dine mails.
I nogle tilfælde, når man vælger IMAP, så forespørger den om IMAP indstillinger eller oplysninger, og hvis du ikke kender til disse IMAP oplysninger, så anbefales du til at skrive til din webhost og få hjælp ad dem oplysningerne.
Mail opsætning på iPhone eller iPad er faktisk meget identiske. Det kræver dog lidt mere teknisk forståelse, eller blot at du kan indsætte den information, som du får fra dit webhotel af, det rigtige sted.
Nedenfor har vi beskrevet processen step-by-step for henholdsvis iPhone og iPad. Du finder også guiden som videoer, længere nede på siden.
For at oprette en webmail på din iPhone, skal du ind og oprette en ny konto, så du har 2 konti på din iPhone. Denne konto vil få tilknyttet din virksomhedsmail, så alt er samlet ét sted.
Guiden hertil findes også som video, du kan se den nedenfor.
Giver den fejl, når du til allersidst trykker “Næste”, så anbefaler vi dig, at du tager et skærmbillede og tage kontakt og skriver til dit webhotel. Hvori du forklarer, at du forsøger at oprette din virksomhedsmail på mobilen, og spørger om, hvad det er, som du skal udfylde i dit skærmbillede.
OBS: Du bør skrive til dem, at du er i gang med at oprette den på en iPhone, i mail-funktionen, som er til rådig.
Det er også muligt at se guiden som video:
Hvis den bliver ved med at give dig fejl, så anbefaler vi dig, at du tager kontakt til dem, du har købt dit webhotel af, og får hjælp til dine manglende oplysninger ved at sende dem et skærmbillede af dit problem med oprettelsen af din mail.
Mail opsætning Outlook på nyere computere er faktisk en meget simpel og ligetil proces, som ikke kræver alverdens. Der kræves kun at kende til, hvordan man bærer sig af. Derfor har vi udarbejdet en step-by-step guide til netop dig, så hvis du ikke ved, hvordan man gør, så følg vores guide nedenfor eller se vores videovejledning til mail opsætning Outlook i Windows 10 længere nede på siden.
Måske du leder efter en guide til opsætning af office 365 webmail, så har vi også vejledning til dette, som du finder ved at klikke på linket.
Er du også fan af Gmail, som vi hos Bo-we er. Du bruger måske allerede Gmail i forvejen som mailkonto til dine private mails. Men du vil også gerne bruge Gmail til din virksomhed og jeres mails. Dette kan vi hjælpe dig/jer med, da vi kan fortælle, at der er en løsning på, hvordan du benytter din virksomhedsmail xxx@domæne.dk i systemmet Gmail. Google, der ejer Gmail har nemlig udviklet et system til virksomheder, som hedder G Suite. Det er en måde, hvorpå du kan benytte alle Googles mange muligheder til din virksomhed – f.eks. Google Drev, Docs, Gmail, Kalender osv.
I forbindelse med Gmail opsætning, så kræver det en smule teknisk forståelse, da man skal ind og ændre i domænets DNS. Hertil har vi udarbejdet en videovejledning til, hvordan man opretter en Gmail, som findes allernederst på siden, under punkt 6, samt hvordan du kan komme i gang med opsætning af en G Suite helt selv.
Ønsker du at integrere G Suite med et tredjeparts program, så skal du have fat i SMTP oplysningerne. Dem, finder du lige her. Men hvad står SMTP? Det står for Simpel Mail Transfer Protocol, hvilket vil sige, at det er en protokol, – overførselsprotokol – der anvendes til at sende og modtage mails på.
Er du slet ikke til alt det tekniske – med at skulle rundt på webhotellet, eller oprette en G Suite bruger. Så kan du selvfølgelig også altid gå direkte til Gmail opsætning af mail og oprette en simpel Gmail, dog så vil denne ende på @gmail.com, og ikke dit eget domæne. Men det er selvfølgelig bedre end ingen mail!