Kontakt os

Mailopsætning

Vidste du, at mailopsætning af en virksomhedsmail er en forholdsvis simpel ting, – og som ikke kræver programmering. Faktisk, så nemt, at du selv kan gøre det – hvis du har tid.

Oprettelse af mail med eget domæne

Oprettelse af en webmail er en meget simpel proces og tager kun et par få klik. Når din mail er oprettet, kan du tilgå den på ditdomæne.dk/webmail, hvor du angiver den mail med domænet som brugernavn og din ønskede adgangskode, og wupti så er du inde. Det vil sige, at nu kan du både sende og modtage mails på den mail, som du har oprettet.

Hvordan opretter du en webmail?

Vi har nedenfor udarbejdet en step-by-step guide til, hvordan du foretager en mailopsætning igennem din host. Guiden findes også som video, som vi har udarbejdet, hvis du heller ønsker at se, hvordan du skal gøre, i stedet for at læse dig til det. Find den længere nede på siden.

Step-by-step guide om mail opsætning:

 1. Når du køber dit webhotel, så modtager du en bekræftelsesmail fra din host, hvori der er et CPanel link, brugernavn og adgangskode. Dette link skal du trykke på, og indsætte dit brugernavn og adgangskode, hvorefter du er logget ind på det, som man kalder et CPanel. Her administrerer du vedrørende dit webhotel.
 2. I toppen af CPanelet skal du enten skrive “Email Account”, hvis dit CPanel er slået til engelsk, eller “mail kontoer”, hvis det er på dansk. Du trykker så på den, som enten hedder Email Accounts eller mail kontoer.
 3. Du befinder dig nu inde på Email Accounts eller mail kontoer, hvor du herfra kan oprette mails. Dette kan du gøre ved at trykke på den lille blå knap, som er i højre hjørne, og hedder “create” eller “opret”. Herinde har du mulighed for at opsætte mailens navn samt adgangskode. Der er også et felt, som hedder “Storage space” (betyder, hvor meget plads din mail skal bruge). Vi anbefaler, at du sætter den til “unlimited”. Til sidst trykker du på create eller opret i bunden.

OBS: Bruger du unoeuro eller one.com, skal du blot være opmærksom på, at processen for oprettelsen af en webmail ikke virker, da de desværre ikke tilbyder et CPanel.

Login på din webmail

Du har nu oprettet din mail, og er klar til at modtage og sende mails. Dette gøres ved, at du går ind på ditdomæne.dk og tilføjer /webmail, så det ser sådan ud: domæne.dk/webmail og trykker på enter. Herefter skriver du din mail som brugernavn, og den adgangskode, som du har lavet dertil. Nu skulle du meget gerne være logget ind på din webmail – nemt og enkelt.

Mail server hosting, hvad betyder det?

Den ovenstående beskrevne step-by-step guide omkring mailopsætning af din webmail, den proces kaldes også for en mail server hosting. Det vil sige, at din mailkonto og mails alt sammen ligger hos din webudbyder, at det hostes af dem. Af den grund, behøver du ikke længere at skulle bekymre dig om, at hvis din computer går ned – idet alle dine mails ligger på den webserver, som du har hos din webudbyder/host.

Hvis du også ønsker, at få din mail opsat i Gmail eller i Outlook, så har vi også lavet en guide hertil, som du har mulighed for at læse nedenfor. Hvor der blandt andet beskrives, hvordan du gør og hvorledes det fungerer.

Opsætning af mail på Mac

Opsætning af mail på Mac er ikke en særlig krævende ting, og er faktisk utroligt simpelt. Det kræver i de fleste tilfælde blot, at du kan din mail og adgangskoden dertil, og så virker resten automatisk af sig selv.

Vi har nedenunder udarbejdet en step-by-step guide til, hvordan du gør, i forhold til mail opsætning på Mac.

 1. Åbn “Mail” (programmet) på din Mac
  Første trin er, at du skal åbne “mail” på din Mac. Det findes som regel i din Dock, ellers kan du finde programmet i Launchpad.
 2. Gå til hjælp – “Tilføj konto”Når du har åbnet programmet skal du gå allerøverst i dit vindue (bjælken) på din mac og trykke på “Hjælp”. Her skriver du “Tilføj konto” og trykker på det første link.
 3. Vælg mail-kontoudbyder
  Efter du har trykket på tilføj konto, så spørger den om, hvilken mail-kontoudbyder, du vil bruge. Her skal du vælge “Anden Mail-konto” og trykke fortsæt.
 4. Tilføj din mail-konto
  Her indtaster du din e-mailadresse og din tilhørende adgangskode dertil, og trykker log ind.
 5. Mailopsætning er fuldendt – Modtag og send mails
  Du er nu logget ind med din mail, og har fuldendt opsætningen af din mail på din Mac. Alt skulle meget gerne fungere, som det skal – og du kan modtage og sende mails.

Guiden findes også som video, hvor der er vejledning om, hvordan man opsætter en mail på Mac.

Problemer, som kan opstå
01

Hvorfor vil den ikke logge ind?

En af de mest hyppige årsager til, at den ikke vil logge ind er, at du lige har oprettet din mail. Da det kan tage op til 72 timer, før du automatisk kan logge ind efter oprettelsen af din nye mail.

02

Hvorfor spørger den om IMAP, POP3 og porte?

Ind imellem spørger den om noget, som hedder POP3 eller IMAP. Her skal du vælge IMAP, for hvis du vælger POP3, så trækker den alle dine mails fra serveren ned på din computer, og hvis du vælger at slette dem på din computer, så er de slettet og kan ikke findes igen. Men hvis du derimod vælger IMAP, som vi råder dig til, så ligger alle dine mails stadig på din webmail. Dermed kan du slette og gøre ved, som du vil på din computer – uden at noget går tabt. Da du på denne måde altid har en gratis backup af dine mails.

I nogle tilfælde, når man vælger IMAP, så forespørger den om IMAP indstillinger eller oplysninger, og hvis du ikke kender til disse IMAP oplysninger, så anbefales du til at skrive til din webhost og få hjælp ad dem oplysningerne.

Mailopsætning på iPhone eller iPad

Mail opsætning på iPhone eller iPad er faktisk meget identiske. Det kræver dog lidt mere teknisk forståelse, eller blot at du kan indsætte den information, som du får fra dit webhotel af, det rigtige sted.

Nedenfor har vi beskrevet processen step-by-step for henholdsvis iPhone og iPad. Du finder også guiden som videoer, længere nede på siden.

Mailopsætning på iPhone

For at oprette en webmail på din iPhone, skal du ind og oprette en ny konto, så du har 2 konti på din iPhone. Denne konto vil få tilknyttet din virksomhedsmail, så alt er samlet ét sted.

 1. Gå til Indstillinger – “Adgangskoder & konti”
  Første step er, at du skal gå til “Indstillinger” på din iPhone, hvoraf du skal finde “Adgangskoder & konti”, og trykke på denne.
 2. Tilføj konto
  Efter du har trykket på “Adgangskoder & konti” skal du vælge “Tilføj konto”, og her spørger den om, den mail-kontoudbyder, som du ønsker at bruge. Her skal du vælge “Anden”.
 3. Tilføj din e-mailkonto
  Du skal nu vælge “Tilføj e-mailkonto”, og herefter skal du indtaste dine oplysninger, som der er tilhørende, den konto, som du ønsker at oprette. Det vil sige, det navn, du vil kalde kontoen for på din iPhone, efterfulgt af den e-mail, som du vil knytte til brugeren samt den adgangskode, der er dertil.
 4. Tilføj server til indgående og udgående post
  Du er nu nået til det sidste step, og her skal du holde tungen lige i munden. Da du nu skal udfylde oplysningerne til “Server til indgående post” og “Server til udgående post”. I 9 ud af 10 tilfælde er den indgående og udgående mailserver mail.ditdomæne.dk, som du skal bruge ved “Værtsnavn”. Prøv og forsøg med dette i første omgang, og hvis det ikke virker, så er du nødt til at kontakte din host eller webhotel for at få oplysningerne. Derefter skal du indtaste brugernavn, som er din mail, og efterfølgende adgangskoden dertil. Dette skal gøres begge steder.
 5. Mail opsætningen er fuldendt – Modtag og send mails
  Du er nu logget ind med din mail, og har færdiggjort opsætningen af din mail på din iPhone. Nu kan du modtage og sende mails fra din iPhone.

Guiden hertil findes også som video, du kan se den nedenfor.

Problemer, der kan opstå
01

Den vil ikke logge mig ind og giver fejl?

Giver den fejl, når du til allersidst trykker “Næste”, så anbefaler vi dig, at du tager et skærmbillede og tage kontakt og skriver til dit webhotel. Hvori du forklarer, at du forsøger at oprette din virksomhedsmail på mobilen, og spørger om, hvad det er, som du skal udfylde i dit skærmbillede.

OBS: Du bør skrive til dem, at du er i gang med at oprette den på en iPhone, i mail-funktionen, som er til rådig.

Mail opsætning på iPad

 1. Gå til Indstillinger – “Adgangskoder & konti”
  Første trin er, at du skal gå til “Indstillinger” på din iPad, og her skal du finde “Adgangskoder & konti”, og trykke på denne.
 2. Tilføj konto
  Efter du har valgt “Adgangskoder & konti” skal du trykke på “Tilføj konto”, og efterfølgende spørger den om, din mail-kontoudbyder, som du vil bruge. Her skal du vælge “Anden”.
 3. Tilføj din e-mailkonto
  Du skal nu vælge “Tilføj e-mailkonto”, og herefter skal du skrive dine oplysninger, som tilhører, den konto, som du er i gang med at oprette. Det vil sige, det navn, som kontoen skal hedde på din iPad, efterfulgt af den e-mail, som du vil knytte til brugeren og adgangskoden til din mail.
 4. Tilføj server til indgående og udgående post
  Du er nu nået til det sidste trin, og her skal du indsætte din indgående og udgående information til“Server til indgående post” og “Server til udgående post”, som du får fra din host eller webhotel. Serveren er i næsten alle tilfælde mail.ditdomæne.dk for både indgående og udgående mailserver – det skal du bruge ved “Værtsnavn”. Herefter indtaster du dit brugernavn, der er tilsvarende din mail, og dens tilhørende adgangskode begge steder.
 5. Din mail er nu klar – modtag og send mails
  Du er nu logget ind med din mail, og har færdiggjort mailopsætningen på din iPad. Nu kan du modtage og sende mails fra din iPad.

Det er også muligt at se guiden som video:

Problemer, der kan opstå
01

Den virker ikke, hvad skal jeg gøre?

Hvis den bliver ved med at give dig fejl, så anbefaler vi dig, at du tager kontakt til dem, du har købt dit webhotel af, og får hjælp til dine manglende oplysninger ved at sende dem et skærmbillede af dit problem med oprettelsen af din mail.

Mail opsætning Outlook

Mail opsætning Outlook på nyere computere er faktisk en meget simpel og ligetil proces, som ikke kræver alverdens. Der kræves kun at kende til, hvordan man bærer sig af. Derfor har vi udarbejdet en step-by-step guide til netop dig, så hvis du ikke ved, hvordan man gør, så følg vores guide nedenfor eller se vores videovejledning til mail opsætning Outlook i Windows 10 længere nede på siden.

 1. Åben “Outlook”
  Første trin er, at du skal åbne “Outlook” på din computer.
 2. Gå til indstillinger – “Administrer konti”
  Efter at du har åbnet programmet, skal du gå til “Indstillinger”, som findes nede i venstre hjørne: det lille tandhjul, og her skal du vælge “Administrer konti”, og trykke på den.
 3. Tilføj konto
  Efter du har trykket på “Administrer konti”, skal du finde knappen “Tilføj konto”, og når du trykker på den, så får du en del muligheder, men du skal altså kun vælge “Anden”.
 4. Udfyld “Anden konto”
  Her skal du indtaste din mailadresse og den adgangskode, som hører dertil, samt det navn, som kontoen skal hedder, og efterfølgende trykke “Log på”.
 5. Kontoen er sat op!
  Du har nu fuldendt guiden om mail opsætning i Outlook, og kan nu modtage og send mails.

Måske du leder efter en guide til opsætning af office 365 webmail, så har vi også vejledning til dette, som du finder ved at klikke på linket.

Gmail opsætning

Er du også fan af Gmail, som vi hos Bo-we er. Du bruger måske allerede Gmail i forvejen som mailkonto til dine private mails. Men du vil også gerne bruge Gmail til din virksomhed og jeres mails. Dette kan vi hjælpe dig/jer med, da vi kan fortælle, at der er en løsning på, hvordan du benytter din virksomhedsmail xxx@domæne.dk i systemmet Gmail. Google, der ejer Gmail har nemlig udviklet et system til virksomheder, som hedder G Suite. Det er en måde, hvorpå du kan benytte alle Googles mange muligheder til din virksomhed – f.eks. Google Drev, Docs, Gmail, Kalender osv.

I forbindelse med Gmail opsætning, så kræver det en smule teknisk forståelse, da man skal ind og ændre i domænets DNS. Hertil har vi udarbejdet en videovejledning til, hvordan man opretter en Gmail, som findes allernederst på siden, under punkt 6, samt hvordan du kan komme i gang med opsætning af en G Suite helt selv.

Hvorfor vælge G Suite som virksomhedsmail?

 1. Døgnåben support
  Har du problemer med din mail, så sidder G Suite klar på deres telefon 24/7 til at hjælpe dig.
 2. Backups
  Google foretager altid backups af alle dine mails, så hvis uheldet skulle være ude, er der altid hjælp at hente.
 3. Gmail-mails går lige igennem
  Mails, som du sender fra en Gmail-konto, vil i 9 ud af 10 tilfælde ikke havne i spam, på grund af, at andre mail-kontoudbyder ser, at det er en Gmail-afsender, som sender mailen.
 4. Spam
  Google har et avanceret spam-filter, der gør til, at du sjældent vil modtage spam i din indbakke.
 5. Google Drev
  Ved brug af G Suite får du en Business Google Drev, hvor du kan have alle dine filer gemt i skyen.
 6. Google Kalender
  Du får adgang til deres Google Kalenderen, hvor du har mulighed for at have delte kalender med dine ansatte og virksomheden. Nemt, og overskueligt overblik.

Gmail smtp opsætning

Ønsker du at integrere G Suite med et tredjeparts program, så skal du have fat i SMTP oplysningerne. Dem, finder du lige her. Men hvad står SMTP? Det står for Simpel Mail Transfer Protocol, hvilket vil sige, at det er en protokol, – overførselsprotokol – der anvendes til at sende og modtage mails på.

Opsætning af gmail

Er du slet ikke til alt det tekniske – med at skulle rundt på webhotellet, eller oprette en G Suite bruger. Så kan du selvfølgelig også altid gå direkte til Gmail opsætning af mail og oprette en simpel Gmail, dog så vil denne ende på @gmail.com, og ikke dit eget domæne. Men det er selvfølgelig bedre end ingen mail!

Her kan du oprette en ny Gmail konto.

Indholdsfortegnelse
Brug for hjælp?
Send en mail til bo-we webbureauap@bo-we.dk Ring til Bo-we webbureau+(45) 42 36 03 55

Andreas Pedersen

Direktør / udvikler

Andreas Pedersen - Direktør for Bo-we webbureau