Kontakt os

Konverteringsoptimering

Brug for hjælp til konverteringsoptimering? Du er altid velkommen til at kontakte os, – så kan vi sammen tage et kig på din side.

Hvad er konverteringsoptimering, og hvad betyder det?

Konverteringsoptimering, eller rent faktisk Conversion Rate Optimization (CRO) på engelsk, handler om, at få endnu flere af netop dine besøgende til at udføre en bestemt handling på din hjemmeside eller webshop. Det vil sige, at en konvertering er, når du får en besøgende til at udføre den bestemte handling.

Derfor går konverteringsoptimering altså ud på, at du selv eller en specialist ser på din hjemmeside eller webshop, og ser på, hvordan man yderligere kan optimere den til at få flere leads eller kunder. Når det så er sagt, er konverteringsoptimering rent faktisk ikke et ord, men en metode, der er udviklet inden for online markedsføring og webudvikling for at opnå flere konverteringer. Dermed vil en succesrig konverteringsoptimering give større værdi af netop din online markedsføring og ikke at glemme dit søgemaskineoptimerings (SEO) arbejde, da du formår at udnytte den trafik, som du eller anden hiver ind på din side.

Hvad er en konvertering?

En konvertering finder sted, når en besøgende foretager en handling, som du har foruddefineret som værende værdifuld for din virksomhed, – nemlig skal give dig højere omsætning i sidste ende. En konvertering kan eksempelvis være et køb i en webshop, og for en hjemmeside, kan det være at udfylde en kontaktformular eller tilmelding til nyhedsbrev. Det vil sige, at en konvertering dækker over den proces, hvor dine besøgende konverterer til kunder.

Hvordan måler man konverteringsraten?

Man måler konverteringsraten ved at anvende følgende beregning:

Antal salg / antal besøg = konverteringsrate.

Så lad os tage et eksempel:

  • Du får 100 besøg
  • 10 af dem gennemfører et køb eller en transaktion

Beregningen vil se således ud:

10 salg / 100 besøg = 0,10 = 10% i konverteringsrate

Det vil sige, at konverteringsraten er 10 ud af 100, altså 10%. Dermed fortæller konverteringsraten hvor mange, der gennemfører et køb; transaktion, i forhold til, hvor mange besøgende der er på webshoppen.

Optimering af konverteringsrate:

Hvilke tiltag kan du gøre for din hjemmeside eller webshop?

Nedenfor har jeg listet nogle forslag op, til hvordan du kan optimere din side og dermed skaber flere konverteringer ved hjælp af optimering af konverteringsraten. Det kan også være, at du allerede har implementeret nogle af disse forslag eller tiltag, som jeg nævner.

Tiltag 1: Kontaktformular

I dag, ser jeg flere og flere hjemmesider og webshops, som blot lister telefonnummer og mailadresse på kontaktsiden, fordi det ser pænere ud. Det er desværre en kæmpe brøler. Det er betydeligt pænere, men man er også nødt til at vægte brugervenligheden frem for design, og ikke mindst tanken om, hvordan du gør det nemmest for kunden at tage direkte kontakt til dig. Ved blot at indsætte din mail på hjemmesiden eller webshoppen frem for at indsætte en formular skal du have din kunde til at gøre endnu mere.

  1. Kopiér mailen
  2. Åbne sit mailprogram
  3. Indsætte mailen

Det er hele 3 yderligere step, og har kunden et hurtigt spørgsmål til virksomheden, vil de i 9 ud af 10 tilfælde ikke spørge om det, og det leads som kunne have blevet til potentielle kunder.

Tiltag 2: Rigtige billeder

Billeder er i dag utrolige vigtige for både din, men også dine kunders oplevelse af din virksomhed. En hjemmeside uden nogen form for billeder eller illustrationer er meget svær for de besøgende at komme igennem – uanset hvor godt indholdet på siden, er skrevet.

Dermed er der mange hjemmesider, der vælger at bruge gratis eller købte billeder eller ikoner fra diverse portaler og medier. Det er som regel bare en rigtig dårlige ide, da det viser over for kunden, at denne virksomhed ikke selv tør at stå ved deres produkt(-er). Hvis du ikke tør at stå ved det, hvordan skal du så kunne overbevise kunden om det.

Derfor anbefaler jeg helt klart, at du enten finde en fotograf til opgaven eller at du selv tager din telefon frem og skyder nogle billeder, som du kan bruge på din hjemmeside. En fotograf tager omkring 2.000 kr. til 3.000 kr. alt efter, hvor mange billeder du ønsker, og bedst af alt, kan du også efterfølgende bruge dem til branding på dine sociale medier.

Alt i alt, så er billeder ikke kun vigtige som værende en del af din online markedsføring, de er altså også afgørende for, at der er nogen, der vil vælge din hjemmeside eller webshop; og handle på.

Tiltag 3: Dine værdier

Hvorfor er det netop dig, folk skal vælge, frem for andre? Dette spørgsmål bør du stille dig selv, og når du er kommet frem til et (endeligt) svar, skal dette svar fremgå helt klart og tydeligt på din side. Det er, det som skal sælge dit produkt. Dog er det vigtigt, at dit budskab præcist og ligetil, uden at være fylde for meget på siden.

Tiltag 4: Hvad siger andre om dig?

I dag, der stoler vi ikke altid på det, vi læser, da vi ofte er skeptiske, om det nu kan passe. Derfor er vi interesseret i at høre, hvad andre siger om den enkelte virksomhed på grund af vores manglende tillid. Dette fremgår også af rapporten “Dansk e-handel 2019”, hvor 35% af danskerne har afbrudt et online køb på baggrund af manglende tillid til den enkelte webshop, samt dårlige overraskelser, såsom høj fragtpris. Derfor er det vigtigt med gode anmeldelser og udtalelser på ens hjemmeside, – men de skal være pålidelige! Vi googler ofte virksomheden og foretager en søgning på Trustpilot eller Facebook for at se, hvad andre synes.

Du kan gøre følgende for at skabe tillid til dem, der besøger din side:

  • Trustpilot
    Du kan benytte dig af Trustpilot, og trække anmeldelserne derfra ind på din hjemmeside eller webshop.
  • Slide-/diasshow
    En anden mulighed kunne være at lave et slide-/diasshow med udtalelser fra dine kunder. Vi har for eksempel lavet det for et digitalt marketing bureau, nemlig Asento.asento-kundeanmeldelser
  • Footer, der skaber overblik
    Giv dine kunder, hvad de forventer – derfor så lav en footer, der er god, med nyttige links, så folk slipper for selv at lede længe efter informationen. En footer bør indeholde kontaktoplysninger, så kunderne nemt kan komme i kontakt med dig og dine ansatte, hvis det er nødvendigt. Dertil også links til FAQ (Frequently Asked Questions) eller OSS (Ofte stillede spørgsmål), handelsbetingelser, om os, sociale medier m.fl.
  • Genkendelighed
    Genkendelighed er ikke bare ligegyldigt. Faktisk fravælger folk op til 50% webshops, der ikke har et e-mærke. Derfor styrk din webshop med e-mærket, og samtidig skabes der tillid hos dine kunder. Da de er garanteret en sikker, samt tryg handel.

Konverteringsoptimering webshop?

Når en webshop skal konverteringsoptimeres er det vigtigt, at du først finder ud af, hvilken målgruppe du vil henvende dig til i fremtiden. Er det til impulskøbere i prisklassen 0 kr. til 700 kr., eller er det til de kvalitetsorienterede med fokus på økologi og bæredygtighed?

Når du har fundet frem til din målgruppe, kan du vælge at gå vores foreslåede tiltag til konverteringsoptimering webshop igennem. De tiltag, der er nævnt nedenfor er ikke alle sammen henvendt til at målgrupper – nogen forslag er henvendt til impulskøbere, hvor der prøves at få kunden til at foretage et køb med det samme.

Tiltag 1: Menuen

Menuen på din hjemmeside eller webshop er blandt de ting, som kunden ser først, når de kommer ind på siden. Derfor skal du være bevidst om dine kerneværdier, og hertil er en god tommelfingerregel at nogle af dine stærke værdier fremgår i menuen. Det kunne for eksempelvis være følgende, der vil være godt til impuls produkter:

  • Gratis fragt
  • Dag til dag levering
  • Gratis ombytning/returnering

Her sætter du fokus på, at der ingen økonomisk udgift vil være for den enkelte kunde, hvis de ikke er 100% tilfredse med produktet, og på den måde, føler de ikke, at de skal tage en risiko.

Sælger du kvalitetsprodukter, vil du måske kunne skrive lignende, hvis det stemmer overens med dine værdier og håndteringen af dine produkter:

  • 3 års garanti
  • Bæredygtige produkter

Tiltag 1.1 Nedtæller

Et andet tiltag, der kan give god mening at have i sin menu, er en nedtæller, der tæller ned til, hvornår der afsendes i dag. Ved at have en nedtæller, kan du manipulere kunderne til at bestille i dag inden x tid. Ofte afsendes ens ordrer samme dag, hvis man bestiller inden for kl.16.00.

Tiltag 2: Produktoversigt – kategorisider

Din produktoversigt eller dine kategorisider skal du se som et fysisk butiksvindue. Det er her, du skal fremvise de bedste og mest populære produkter øverst. Foruden dette, kan du også lokke kunden “ind i din butik”, det vil sige, ind på selve produktet ved brug af følgende tiltag, som jeg kalder for mærker på produkterne.

Et mærke kan for eksempel være:

  • “Snart udsolgt”
  • “Spar 25% nu!”

Disse mærker lokker kunden til at klikke ind på dit produkt. Driver du en forretning med fokus på kvalitet, så anbefaler jeg, at du begrænser mængden eller nærmest ikke benytter dig af det. Tværtimod, hvis du har en målgruppe, der er impulsdrevet, er det her, du kan gøre en markant og stor forskel.

Lad os tage et eksempel: Hvilket ét af de to nedenstående produkter vil du trykke på først?

tags-paa-produkter

Højst sandsynligt vil du ty til det første produkt, frem for nummer to.

Tiltag 4: Produktsiden

Produktsiden er den vigtigste side på din webshop. Det er her, hvor folk kommer direkte ind fra Facebook, Google og andre links. Derfor skal din opmærksomhed være rettet mod denne side.

Men føler du ikke helt, at din produktside er, som du ønsker den. Vil jeg klart anbefale dig, at du får kigget på, hvordan du kan optimere den.

Elementer, der er gode, som jeg helt klart vil anbefale dig, at du kan have på din produktside, er:

  • Anmeldelser og stjerner
    Det er behjælpeligt for dine besøgende kunder, da de kan se, hvad andre siger om din forretning eller endda produktet. Det kan være en simpel anmeldelse-funktion på hvert af dine produkter, eller trække Trustpilot ind på din shop.
  • Skriftstørrelse
    Størrelsen på din skrift på siden kan have betydning. Jeg har flere gange set, at folk laver skriftstørrelsen så lille, at man næsten ikke kan læse den. Til fordel for at have plads til så meget tekst, som muligt – det er absolut et no go! Gør du det, kan jeg garantere, at dine kunder ikke læser din tekst.
  • Værdier
    Dine værdier er vigtige, og derfor er det relevant, at de også bliver præsenteret på produktsiden, sammen med tiltag 1. Når dine besøgende befinder sig på denne side, er de kun ét klik fra at lægge produktet i kurven, hvilket vil sige to klik fra at købe dit produkt.
  • “Tilføj til kurv”-knappen
    Knappen “Tilføj til kurv” er den, du ønsker folk trykker på. Derfor er det også vigtigt, at du sikrer dig, at den er iøjnefaldende.

Tiltag 5: Kurven

Kurven er det sidste overordnede step, samt sidste side, som dine kunder ser, inden de skal betale. Derfor er det vigtigt at give dem, det sidste skub til at gennemføre købet – og de er allerede meget tæt på at købe, når de er noget så langt i din købsproces.

Jeg vil anbefale, at du har følgende elementer på denne side:

  • Fragt
    Har din kunde ikke opnået gratis fragt endnu, vil det give god mening at have et banner/tekst med “Du får gratis fragt om x kroner”. Ved at du gør dette, kan du måske lokke den enkelte kunde til at købe mere på din webshop, til fordel for at spare omkostningerne til fragt.
  • Værdier
    Du skal også sikre dig, at dine værdier fremgår tydeligt på siden for kurven, som nævnt i tiltag 1.
  • “Gå til betaling”-knappen
    Knappen “Gå til betaling” eller “Til kassen” er den, du ønsker at få kunden til at trykke på. Derfor bør den også at være iøjnefaldende for den enkelte kunde, når de befinder sig i kurven.
  • Nedtælling
    Er der ingen nedtæller på din shop, for hvornår I sender næste gang i menuen, vil jeg helt klart placere en på siden for kurven. Dette er med til at skubbe folk over steppet til at købe med det samme, så de hurtigst muligt kan modtage deres varer. Ved at bestille nu inden x klokkeslæt, end at bestille 10 minutter efter – og så skulle vente til næste dag med at få ordren afsendt.Dette element kan blot være i form af tydelig tekst: “Bestil inden kl 14 og vi sender i dag”, dog vil en nedtæller være det mest optimale at have på siden.

Afrunding

Jeg håber, at du har fundet dette indlæg interessant, og at det er brugbart, i forhold til konverteringsoptimering webshop. Derudover også at du er blevet klogere på optimering af konverteringsraten, og konvertering af besøgende på din hjemmeside eller webshop.

Husk, at konverteringsoptimering er relevant for dig, der driver en webshop, hvor ønsket er at få optimeret salget, heraf din konverteringsrate eller måske flere skrevet op til dit nyhedsbrev. Det er som sagt også relevant for dig, der ejer en hjemmeside, hvor ønsket for eksempel er, at få de besøgende til at udfylde kontaktformularen, eller aftale en tid.

Konverteringsoptimering for webshop er, hvis du ejer en webshop, så fortæller konverteringsraten dig, hvor god du er til at få dine produkter solgt online.

Skal din webshop eller hjemmeside klare sig godt? Vi hjælper virksomheder med konverteringsoptimering af deres shops og side, og hvis du vil høre mere, om hvad vi kan gøre for netop din virksomhed, så kontakt os i dag.

Indholdsfortegnelse
Brug for hjælp?
Send en mail til bo-we webbureauap@bo-we.dk Ring til Bo-we webbureau+(45) 42 36 03 55

Andreas Pedersen

Direktør / udvikler

Andreas Pedersen - Direktør for Bo-we webbureau