Kontakt os

Hastigheds-optimering

Vidste du, at 40% af dine besøgende vil forlade din hjemmeside, inden den er loadet, hvis den loader langsommere end 2 sekunder?

Langsom hjemmeside

Vises din hjemmeside langsom, så er der højst sandsynligt en god chance for, at de besøgende forlader siden, inden de overhovedet får set og læst dit budskab. Man siger, at en hjemmeside skal vises inden for 2 til 5 sekunder, og gerne tættere på de 2 end de 5 sekunder.

En hurtig hjemmeside er med til at øge din konvertering, give dine brugere en bedre oplevelse, og gøre dit website mere synlig på Google og andre søgemaskiner. Hvis du er interesseret i det, kan du læse mere om konverteringsoptimering.

Hvordan tester man en hjemmesides hastighed?

Første skridt er selvfølgelig at teste din hjemmeside, så du ved, hvor hurtig eller langsom den er. Det kan du gøre forskellige steder på internettet. Vi anbefaler, at du anvender PageSpeed Insights eller Pingdom Tools til at teste om min hjemmeside er langsom. Vi ser meget gerne, at du tester begge steder, for at få en nogenlunde idé, om hvad Google synes om din hjemmeside, og hvor hurtigt din hjemmeside réelt loader.

PageSpeed Insights

PageSpeed Insights er udviklet af Google til at hjælpe websteders præstationsoptimeringer. Værktøjet analyserer nemlig indholdet af din hjemmeside og ud fra det, genererer den forslag til, hvordan netop din side kan optimeres og gøres hurtigere. PageSpeed Insights giver dig også en score for, hvad Google synes om din hjemmeside, både på mobilversion og desktopversion.

Test din hjemmesides hastighed med PageSpeed Insights lige her.

Nedenfor ser du et eksempel af, hvordan Google vurderer ét af vores tidligere igangværende projekter, der allerede scorer 91 ud af 100 – både mobil- og desktop versionen.

PageSpeed-asento-gif


Men hvad betyder scoren?

Når du har trykket “Analysér”, og PageSpeed har analyseret din hjemmeside, vil du få en score, der viser, hvor godt din side klarer sig. Har du en score mellem 0 til 49 på enten mobilenhed eller computer, vil vi på det kraftigste anbefale dig at få kigget på din hjemmeside. Din hjemmeside bør selvfølgelig helst ligge oppe i det grønne område, nemlig mellem 90 og 100. Det vil sige, så tættest som muligt på 100. Jo højere en score, jo bedre.

Pingdom Tools

Pingdom Tools er også et rigtig godt værktøj, og ét som vi også benytter os af. Vi bruger det samtidig med PageSpeed Insights, mest af alt for at få flere værktøjer til at teste siden. Det gør til, at vi kan være 110% sikre på, at den score PageSpeed Insights vurderer er korrekt.

Min hjemmeside er langsom, og PageSpeed Insights er ikke glad for den

Er din hjemmeside både mega langsom, og PageSpeed ikke særlig glad for den, så er der stor sandsynlighed for at en investering vil være en god idé og i sidste ende vil give dig rigtig meget, i forhold til hastighedsoptimering af din langsomme hjemmeside.

Måske, bruger du allerede på nuværende tidspunkt penge på, at få besøgende ind på din hjemmeside for at for eksempel foretage et køb eller udfyldelse af en formular. Tænk engang, hvis en investering i din hjemmesides hastighed kan gøre til at 40% af de klik, du lige nu får på dine kampagner, rent faktisk besøger din side.

Derfor anbefaler vi altid hos Bo-we, at man kigger på sin hjemmesides hastighed, hvis man har en meget lav konverteringsrate.

Hvad kan du selv gøre?

Det første vi anbefaler, du kigger på, er dine billeder og videoer, som er på din hjemmeside. Mange uploader nemlig billeder på deres side, som de er; finder dem, og tænker ofte ikke over at billeder er markant større, end hvad de bør være. Derfor anbefaler vi, at du ser dine billeder og videoer igennem og komprimere dem.

Komprimer billeder til hjemmeside, hvordan?

For at komprimere et billede, skal du kende det sted, hvor billedet skal være. Lad os sige, at du har et banner, der er 550px høj, og en skærm kan maksimum være 1920px bred. Nu kender vi til dimensionen af banneret. Dit billede til banneret skal være følgende: 550px høj og 1920px bred.

Du skal nu beskære billedet, så det passer til dine dimensioner. Vi bruger altid Adobe Photoshop til at beskæringer af billeder. Her kan du nemlig selv bestemme, hvordan det enkelte billede skal beskæres, ved at indtaste målene. Dertil har du også mulighed for at kunne gemme det i webformat, i en lidt dårligere opløsning, ikke noget som øjet kan se.

Nu har du et billede, der blevet komprimeret; mindre i de rette dimensioner. Du ved nu, hvordan du komprimer billeder til hjemmeside.

Hvordan gør man billeder mindre uden brug af Adobe Photoshop?

Har du ikke adgang til Adobe Photoshop, er der selvfølgelig også alternativer. Vi har ikke afprøvet dette værktøj særlig meget, men har hørt gode ting om iLoveIMG. Det er et værktøj, hvor du online kan beskære dine billeder, samt komprimere dem.

Direkte link til beskæringsværktøj: https://www.iloveimg.com/crop-image
Direkte link til komprimeringsværktøj: https://www.iloveimg.com/compress-image

Hvad koster det at få hastighedsoptimering af en ekspert?

Det kan koste alt fra 1 til 2 timers arbejde og op efter, alt afhængig af hjemmesidens størrelse. Har du en lille hjemmeside, der er lavet rigtigt, men blot mangler det sidste, eller har du en større hjemmeside med mange moduler, altså plugins og mange funktioner, vil det selvfølgelig kræve en del mere.

Der er desværre ingen rigtig pris på dette. Det er lidt ligesom at spørge, hvad koster det at få fikset en bil. Det kræver, at man kender omfanget af hjemmesiden, og derfor gør vi altid 30 minutter gratis, hvor vi vurderer hele sagen, inden vi påbegynder arbejdet!

Står du og mangler hjælp til din hjemmeside, er vi altid klar til at hjælpe til videre med din side.

Indholdsfortegnelse
Brug for hjælp?
Send en mail til bo-we webbureauap@bo-we.dk Ring til Bo-we webbureau+(45) 42 36 03 55

Andreas Pedersen

Direktør / udvikler

Andreas Pedersen - Direktør for Bo-we webbureau