Kontakt os

Fejl 503

Får du fejlkoden 503, – og ved ikke hvordan den kan løses? Så læs videre, så hjælper vi dig med at forstå, hvorfor problemet opstår, og hvordan du løser det.

Fejlkode-503-service-unavailable

Hvorfor får jeg 503 Service Unavailable?

Fejl 503 opstår som regel enten fordi at hele din webserver er nede eller et af dine plugins har en fejl i sin kode, som er så kritisk at den får hele serveren til at falde sammen. Hvis sidstnævnte er tilfældet, er du rent faktisk ude af stand til selv at ordne fejlen fra dit WordPress panel. Det vil kræve, at du enten skal have fat på en udvikler, selv smøre ærmerne op eller spørge dit webhotels support pænt af om at hjælpe dig med problemet.

*OBS. I visse tilfælde, kan det blot være noget cache som kan forårsage fejlen. Derfor er det vigtigt, at du sikrer dig ved eksempelvis at benytte følgende side: https://downforeveryoneorjustme.com/ til at teste om den er nede for alle, – eller kun for dig.

Er tilfældet, at den kun er hos dig, anbefales du at gøre følgende:

 1. Slet din browserhistorik
  Du anbefales at slette al din historik i den browser, som du benytter dig af.
 2. Nulstil din router
  I meget sjældne tilfælde kan det også være nødvendigt at nulstille sin router. Dette gøres ved at finde din routers reset knap. Ofte kræves det, at du bruger en kuglepen til at nulstille den med.

Har fejlen intet med din computer at gøre, vil jeg anbefale, at du læser videre.

Oplever du 503 service unavailable sker i 1 til 10 minutter engang imellem?

Hvis dette er tilfældet, vil det tyde på, at din server oplever midlertidige overbelastninger forårsaget af PHP-scripts. Det er faktisk ikke en såkaldt serverfejl og/eller noget med at gøre med dit webhotel.

Følgende faktorer kan være årsagen til, at du oplever disse korte nedbrud:

 • Dårlig optimerede DB-forespørgsler
  Henter du for meget data på én gang eller måske for store datamængder?
 • Overbelastede databaser
  Er dine databaser overbelastede med (rigtig) mange forespørgsler?
 • Blokeringer, – også kaldet “deadlocks”
  Disse forårsages, hvis din database er langsom og den ikke kan nå at behandle dine forespørgsler.
 • Uendelige loops i din sides scripts Anvendes der for mange ressourcer (f.eks. billedbehandling direkte)?

Hvordan løser jeg fejl 503?

At give dig en præcis måde, hvorpå du løser fejlen er ikke helt muligt.

Men vi kan hjælpe dig med at fortælle, hvad vi ville have gjort i en lignende situation.

Step 1: Adgang til WordPress Admin?

I første step, vil vi hurtigt teste, om det er muligt at få adgang til WordPress Admin. Dette gøres ved at gå til domæne.dk/wp-login.php. “domæne” skal udskiftes med dit domæne, så vil det eksempelvis se sådan her ud: bo-we.dk/wp-login.php.

Hvis du har fået adgang
Hvis ovenstående lykkes for dig, så er det med stor sikkerhed ét af dine plugins som er ude af drift. Det betyder, at du skal aktivere debug mode på din WordPress side for at få fejlkoden for netop den fejl, der forårsager 503.

Har du ikke fået adgang, så gå videre til step 2.

Step 2: Kan der logges på FTP?

Hvis ovenstående ikke lykkedes for dig, er næste step at se, om du kan få adgang til det som hedder FTP. Hvis du ikke ved, hvordan du får adgang til FTP, kan du læse vores guide om hvordan du logger på FTP.

Løsning
Har du fået adgang til dit FTP, så er det ikke din server, som er nede, men hele din WordPress side. I sådan en situation anbefales du at aktivere debug mode for din WP side, hvilket vil give dig en masse fejlkoder på din skærm. Ofte står der noget lignende “Error in …” Hvis du ikke føler dig tryg med selv at rode i en FTP, så bør du kontakte en udvikler, som kan hjælpe dig.

Virkede det ikke? Så skal du videre til sidste step.

Step 3: Tage kontakt til din webmaster

Hvis intet af ovenstående har virket for dig, så anbefales du at tage kontakt til dit webhotels supportafdeling. Hvor du kan høre dem ad, om de kan se, hvilken fejl der er i selve koden.

Indholdsfortegnelse
Brug for hjælp?
Send en mail til bo-we webbureauap@bo-we.dk Ring til Bo-we webbureau+(45) 42 36 03 55

Andreas Pedersen

Direktør / udvikler

Andreas Pedersen - Direktør for Bo-we webbureau